Gemeente Purmerend

Koemarkt en Schapenmarkt afgesloten voor verkeer

31 december 2008

Op dinsdag 6 januari 2009 begint de aannemer met de herinrichting van de nieuwe Koemarkt. Eind 2009 moet de mooie, vernieuwde 'huiskamer van de stad' klaar zijn. Op 5 januari moet de Koemarkt autovrij zijn. Vanaf donderdag 8 januari is de Schapenmarkt en een gedeelte van het voormalige Nukahal terrein ook afgesloten voor al het verkeer (met uitzondering van calamiteitenverkeer) omdat daar dan een parkeerdek wordt gebouwd. Tijdelijk kan daar dus ook niet geparkeerd worden. Auto's die nog op de terreinen staan worden weggesleept.

Altenatieven

Bezoekers van het centrum kunnen parkeren in de Eggertgarage en parkeergarage Claxonate. Ook de parkeerterreinen aan het Slotplein, de Kanaalstraat, de Neckerstraat en de Purmersteenweg (tegenover het stadhuis), zijn beschikbaar voor bezoekers van de binnenstad. 's Avonds en in het weekend is ook het parkeerterrein rond het stadhuis voor iedereen gratis te gebruiken.

Eggertgarage

De gemeente heeft de openingstijden van de Eggertgarage tijdens de werkzaamheden op de Schapenmarkt verruimd. Maandag tot en met donderdag is de garage tot twaalf uur 's nachts geopend, vrijdag en zaterdag tot twee uur 's nachts en ook zondag is de garage standaard open tussen twaalf uur 's middags en twaalf uur 's nachts.

Openbaar Vervoer

De parkeermogelijkheden in het centrum zijn tijdens de bouw van het parkeerdek op de Schapenmarkt beperkt. Daar staat tegenover dat de gemeente heeft besloten de proef met gratis openbaar vervoer op vrijdagavond, zaterdag en koopzondagen te verlengen. In 2009 blijft het dus mogelijk om op die tijdstippen gratis met de bus naar het centrum te gaan.
De fietsenstalling op de kop van de Koemarkt verdwijnt ook. Fietsen kunnen gestald worden in de rekken in de Kalversteeg en de Koestraat en bij de gratis en bewaakte fietsenstalling in de Plantsoenstraat.