Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Natuurkampeerterreinen groener dan groen
Greenchoice en st. Natuurkampeerterreinen vergroenen samen

ROTTERDAM, 5 januari 2009 - Stichting Natuurkampeerterreinen en 100% groene energieleverancier Greenchoice starten 2009 met het voornemen om gezamenlijk de natuur nog groener te maken. Hiervoor hebben zij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Zo gaat Greenchoice de 140 kampeerterreinen die bij de stichting zijn aangesloten, adviseren in het duurzaam opwekken van energie en op het gebied van energiebesparing.

Verder doet Greenchoice de kampeerders van deze natuurterreinen een aanbod, waardoor zij niet alleen in de vakantie in het groen zitten, maar het hele jaar door. Door te kiezen voor 100% groene energie en groen gas helpen zij mee de natuur te besparen.

Over Stichting Natuurkampeerterreinen
De Stichting Natuurkampeerterreinen bestaat sinds 1975. De stichting stelt zich ten doel om kleinschalig en rustig kamperen in een natuurlijke omgeving in stand te houden en waar mogelijk het aantal Natuurkampeerterreinen uit te breiden. Voor de kampeerder betekent dit vrij en ongestoord kamperen, in harmonie met natuur en milieu tot rust komen en genieten van de wereld om hem heen. Het predicaat Natuurkampeerterrein is een beschermde titel. Zij mag alleen gevoerd worden als een kampeerterrein door de stichting is erkend, omdat het voldoet aan de richtlijnen

Over Greenchoice
Greenchoice is groot voorstander van sustainability; mensen inspireren tot een duurzame levensstijl. Greenchoice doet dat door niet alleen groene energie te verkopen, maar ook door haar klanten te helpen met het verminderen van hun energieverbruik. Daarnaast is haar missie om het energieverbruik van haarklanten te reduceren tot nul. Greenchoice gelooft dat een belangrijk deel van de nieuwe energieproductie decentraal bij de eindgebruiker gaat plaatsvinden en op duurzame wijze wordt opgewekt. De consument wekt binnenkort met zonnepanelen, zonneboilers en windmolentjes massaal energie op voor eigen gebruik, maar gaat ook energie terugleveren aan het landelijke net.
---

Noot aan de redactie: Heeft u nog vragen over deze samenwerking neem dan contact op met Ilse Eijkmans, communicatiemanager, tel 06-52068687 of met Marieken Nieuwdorp, directeur Natuurkampeerterreinen, tel 06-81077921


---- --