Persbericht

Femap Versie 10 van Siemens PLM Software nu beschikbaar

~ Laatste versie biedt nieuwe interactieve meshing tools voor snellere Finite Element Analysis ~

's-Hertogenbosch, 5 januari 2008 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), introduceert Femap® Versie 10 software. Femap is een CAE modellering-oplossing en de finite element analysis (FEA)-component uit het Velocity Series(TM) portfolio. Versie 10 helpt gebruikers om gemakkelijk en snel FEA-modellen te creëren uit CAD-data dankzij nieuwe meshing-mogelijkheden.

"Wij werken met vrij complexe geometrie", zegt Brenton Ellis, design engineer bij Quest Aircraft Company. "Met Femap kunnen we zien hoe een onderdeel zich gedraagt ten opzichte van zijn omgeving, bijvoorbeeld door de omliggende geometrie voor te stellen als een oppervlakte mesh gecombineerd met een solid mesh van het individuele onderdeel. Dankzij zulke mogelijkheden verkrijgen we de benodigde details en kunnen we zaken analyseren op een manier die ons de meest bruikbare informatie oplevert."

Versnelde ontwikkeling CAE-model
Femap V10 biedt de volgende pre- en post-processing voordelen voor CAE-analisten:
- Efficiënter nauwkeurige modellen creëren: omdat FE-meshing centraal staat in het gehele simulatieproces, introduceert Femap V10 nieuwe meshers. De laatste release automatiseert de huidige meshing-technologie en voegt nieuwe interactieve meshing toe met live model en element checking-functionaliteit. Nieuwe remeshing- en mesh kwaliteitsmogelijkheden zijn nu gecentraliseerd in de gebruikersinterface. Dit verbetert workflows en maakt het gemakkelijker om consistent en accuraat CAE-modellen te produceren voor analyse.
- Mesh dunwandige modellen sneller: een nieuwe 'mid-surfacing' methode vereenvoudigt en versnelt de creatie van modellen voor plaatwerk constructies.
- Creëer grotere modellen: Femap is geïntegreerd met NX(TM)Nastran® en beiden ondersteunen 64-bit Windows. Dit maakt het gebruik van meer RAM geheugen mogelijk voor het doorrekenen van veel grotere modellen.
- Betere samenwerking met de solver: V10 biedt verbeterde NX Nastran solver support, inclusief as-symmetrische quad en tria elementen, nieuwe las- en boutverbindingen, lineaire en gelijmde contact uitbreidingen.

RPC Technologies Australia heeft met deze verbeterde functies de analysetijd beduidend versneld. "Op een 1,45 miljoen vrijheids gradenanalyse, verminderden we de analysetijd van 2,5 uur naar slechts 4,5 minuut. We wisten dat de 64-bit versie beter zou zijn, maar we zijn nog steeds verbaasd over de 97 procent besparing", zegt Mark Harrison, Design Office Manager.

Velocity Series is een veelomvattende familie van modulaire, geïntegreerde oplossingen die inspelen op de PLM-wensen van middelgrote bedrijven. Bestaande uit een vooraf geconfigureerde familie van productontwerp, analyse en datamanagement software zorgt de Velocity Series voor een doorbraak in gebruiksgemak en eenvoud van implementeren volgens de beste industrie ervaringen.

Voor meer informatie, bezoekt u www.siemens.com/plm/femap.

(444 woorden)