Belgacom

Persbericht

Brussel, 5 januari 2009

Management buy-out voor Telindus Portugal
Telindus International spitst zich toe op vijf kernlanden

De Telindus Groep, onderdeel van de Belgacom Groep, heeft alle aandelen van Telindus Portugal verkocht aan João Verissimo, de voormalige directeur ad interim van het filiaal. Het nieuwe bedrijf zal nog ten minste tot midden 2009 zijn activiteiten onder de Telindus naam voortzetten en zal nadien een bevoorrechte partner blijven.

De verkoop van Telindus Portugal ligt in lijn met de strategie van Telindus International. Deze strategie is gericht op een verhoging van de rentabiliteit van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland en Luxemburg en het afsluiten van partnerships met sterke lokale spelers in andere landen.

Om zijn positie in het buitenland verder te verstevigen zal de Belgacom Groep het technologieplatform Explore ook uitrollen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland en Luxemburg om zo zijn internationale klanten de toegang te geven tot alle diensten van de Belgacom Groep.

Net zoals de vestigingen in China en Hong Kong, Hongarije, Duitsland, Italië, Thailand, Zweden en Zwitserland, werd Telindus Portugal van de hand gedaan omdat de Telindus-activiteiten te kleinschalig waren om een filiaal in Portugal te behouden. Om zijn zakelijke klanten goed te blijven bedienen in landen waar geen vestiging is, zal Telindus International de samenwerking met lokale partners verder uitbreiden. De Telindus Groep kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met zijn nieuwe bevoorrechte partner in Portugal.

Meer info: www.belgacom.be

---

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met het persdepartement: Ingvild Van Lysebetten: +32 2 202 40 23 or +32 473 33 10 60 Haroun Fenaux: + 32 2 202 48 67 of + 32 476 60 03 33 Jan Margot: + 32 2 202 85 01 of + 32 475 58 50 37
Frédérique Verbiest: + 32 476 60 60 10

De Telindus Groep, actief onder de merknaam Telindus Belgacom ICT, vormt de ICT-pijler van de Belgacom Groep en levert oplossingen aan zowel bedrijven als (semi-) overheidsorganisaties. Het biedt onder meer producten voor de convergentie van spraak, data en video, beveiligde netwerkapplicaties en telepresence- en camerabewakingsoplossingen. Met sterke posities in Groot- Brittannië, Spanje Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg versterkt de Telindus Groep de aanwezigheid van de Belgacom Groep op de Europese telecommarkt.

De Telindus Groep wordt geleid door Michel De Coster en bestaat uit twee afzonderlijke business entiteiten: Telindus België en Telindus International.






---- --