Ingezonden persbericht


Media alert:

Drukte door sneeuw en gladheid; meer dan 1300 km file op Nederlandse wegen

~ Bestuurders op A2 beginnen het nieuwe jaar met tweeënhalf uur vertraging ~

Amsterdam, 05 januari 2009 - Vanochtend zorgde sneeuw voor lange files en fikse vertragingen op de Nederlandse wegen. Het drukste moment was om 8:00 uur vanochtend. Er stond 1.304,7 kilometer file, verspreid over 218 files. Hiervan stond 1.190,1 kilometer file op de snelwegen en 114,6 kilometer file op secundaire wegen. Andere verkeersinformatiebronnen registreerde op dit moment maar 571 kilometer file.


- De langste file stond op de A2. Tussen Knooppunt Europaplein in Maastricht en de afslag Eindhoven-Centrum stond 91,1 km file.
- Op de A58 was het ook erg druk. Tussen Roosendaal en Best stond op het drukste moment 72,4 km file.

De vertragingen onderweg waren eveneens aanzienlijk. Op de A2 moesten automobilisten zelfs rekening houden met een extra reistijd van tweeënhalf uur. Op de A58 betrof de extra reistijd twee uur en twaalf minuten.

Op het secundaire wegennet was het met name druk in het zuiden. Op de N282 tussen Rijen en Tilburg stond een file van 7 km en bestuurders konden rekenen op een extra reistijd van ruim 35 minuten.

TomTom is in staat om zeer nauwkeurige verkeersinformatie te leveren, doordat het deze informatie van meer bronnen en over veel meer wegen verzamelt dan iedere andere verkeersinformatiebron. Bovendien biedt het inzicht in het aantal minuten vertraging die mensen op hun route tegenkomen, waardoor ze weten hoe laat ze aankomen.


- EINDE -

Voor meer informatie en beeldmateriaal, neem contact op met: TomTom PR
Anette Hendrickx
E-mail: anette.hendrickx@tomtom.com

Nina Breuning (tot 14 januari op vakantie)
E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Voor beeldmateriaal:
Het TomTom Pers Extranet bevat informatie waaronder productafbeeldingen, filmpjes, product- en bedrijfsinformatie, presentaties en opinieartikelen en is toegankelijk via: http://extranet.tomtom.com. De gebruikersnaam is 'press-tt'. Het paswoord is 'TomTom'.

Over TomTom
TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA's en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.

Anette Hendrickx | Senior PR Officer | TomTom | anette.hendrickx@tomtom.com | Mob: +31 (0)6 11366 949 | Office: +31 (0)20 850 0902 |