Ingezonden persbericht




Amersfoort: 5 januari 2009

Bekendmaking selectie REAAL Nederlands Fed Cup Team

Van 4 tot en met 7 februari 2009 speelt het REAAL Nederlands Fed Cup Team uit tegen Estland. Voor dit duel heeft Fed Cup-captain Manon Bollegraf de volgende speelsters geselecteerd: Arantxa Rus, Nicole Thyssen, Pauline Wong en Michelle Gerards. Michaëlla Krajicek maakt geen onderdeel uit van het Fed Cup-team; haar prioriteit ligt vooralsnog in het verbeteren van haar WTA-ranking. Manon Bollegraf wordt bijgestaan door Tom Nijssen (coach).

Programma

De kwalificatieronde van de Europees/Afrikaanse Zone Groep I wordt van woensdag 4 februari tot en met zaterdag 7 februari gespeeld op de indoorbanen van de Coral Tennis Club in Tallinn, Estland.

De vijftien deelnemende landen zijn verdeeld in vier poules. De winnaars van elke poule spelen een play-off om twee plaatsen voor het promotie/degradatieduel voor de Wereldgroep II in april 2009. De nummers 4 van elke poule spelen een play-off om twee degradatieplaatsen naar de Europees/Afrikaanse Zone Groep II in 2010.

Deelnemende landen

Aan de Europees/Afrikaanse Zone Groep I nemen naast Nederland de volgende landen deel: Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Wit-Rusland, Denemarken, Luxemburg, Slovenië, Bosnië/Herzegovina, Estland, Zweden, Bulgarije, Groot-Brittannië en Polen.

Voor meer informatie over het REAAL Nederlands Fed Cup Team, kijk op www.knltb.nl.