Ingezonden persbericht


Amersfoort: 5 januari 2009

Esther Vergeer en Robin Ammerlaan winnaars REAAL NRK 2009

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 januari 2009 vond het REAAL Nationaal Rolstoeltennis Kampioenschap (NRK) 2009 plaats in De Rijnkom te Renkum. Het was een sterk bezet nationaal kampioenschap. Veel deelnemers aan het REAAL NRK zijn ook internationaal actief. Zeven NRK-deelnemers namen in september 2008 zelfs deel aan de Paralympische Spelen in Beijing. Esther Vergeer en Robin Ammerlaan veroverden de nationale titel 2009.

De damesfinale werd gespeeld door de nummers 1 en 2 van de wereld (en finalisten bij de Paralympische Spelen) Esther Vergeer en Korie Homan. De wedstrijd werd in twee sets gewonnen door Esther Vergeer (7-5 6-2). De strijd om de derde plaats werd bij de dames gewonnen door Jiske Griffioen. Zij won overtuigend met 6-0 6-0 van Maaike Smit.

De herenfinale werd gespeeld door Robin Ammerlaan en Ronald Vink (respectievelijk de nummers 2 en 11 van de wereld). Bij het NRK in 2008 kwam Ronald Vink nog als winnaar uit de bus. Echter, dit maal schreef Robin Ammerlaan de wedstrijd met 6-1 6-4 op zijn naam. Maikel Scheffers won de strijd om het brons. Hij won met 6-4 6-2 van Tom Egberink.

Overige deelnemers waren Marjolein Buis, Femke van Eijk, Dorrie Timmermans en Brechje Widlak bij de dames en Peter de Bliek, Berry Korst, Onno van Nes en Jelle Oosterwijk bij de heren. Zij eindigden allen op de 5e t/m 8e plaats.

De uitslagen van alle gespeelde wedstrijden staan op www.knltb.nl (rolstoeltennis/algemeen).