Eerste Amsterdamse Nieuwjaarsjazzcruise groot succes


AMSTERDAM, 20090105 -- Dit nieuwjaarsweekend vond een drietal exclusieve nieuwjaarscruises plaats op de Amsterdamse grachten. Contrabassist René van Beeck organiseerde dit event op de historische salonboot 'Adeline' met als hoofdact de Amerikaanse jazzdiva Marjorie Barnes. De cruises werden druk bezocht en Marjorie Barnes zong de sterren van de hemel voor een unaniem warm en enthousiast publiek. De reacties waren zo positief dat Van Beeck heeft besloten om dit tot een maandelijks terugkerend evenement te maken.

[Foto: Marjorie Barnes (c) Hans Speekenbrink] Al meer dan tien jaar organiseert René van Beeck met groot succes zeer uiteenlopende live jazzconcerten. Als Amsterdammer en bootbewoner is voor René jazz en varen in zijn stad Amsterdam een logische combinatie.

Tijdens de cruise werd Marjorie Barnes begeleid door René van Beeck en top jazzpianist Karel Boehlee. Als verrassing betraden ook nog enkele gasten het podium zoals het aanstormend talent zangeres Raffaela Herbert, Broadway zanger Ken Ard, Dewi Pechler en Heleen Schuttevaêr. De fantastische musici, de versgemaakte hapjes en drankjes en het sprookjesachtige decor van de Amsterdamse grachten maakte dit event tot een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie is te vinden op : www.amsterdamsenieuwjaarscruise.nl en www.jazzcruise.nl
Bijgaande foto is van Hans Speekenbrink http://www.hansspeekenbrink.nl en kan rechtenvrij gebruikt worden in combinatie met het nieuws van dit persbericht mits de naam van de fotograaf wordt vermeld. Klik op de foto om een printversie te downloaden.

Reportage Jennifer Delano op YouTube: