Gemeente Franekeradeel


Verkeersmaatregelen Oud Kaatsveld Franekeradeel

Al geruime tijd is er geconstateerd dat men trillinghinder ondervindt bij het Oud Kaatsveld door gemotoriseerd verkeer op deze weg. Eerder zijn er borden geplaatst met: 'Matig uw snelheid' en ook zijn er markeringstekens op de Saakstra's brug geplaatst. Helaas werkt dit nog niet voldoende en is er overleg geweest tussen de bewoners, de Commerciële Club en de gemeente om het probleem aan te pakken.

De plannen die zijn gemaakt zijn vooralsnog voor de korte termijn. Dit omdat we nog in afwachting zijn van de realisatie rondweg en de aanpak van het kruispunt Oud Kaatsveld. Dit heeft tot doel de snelheid van met name het vrachtverkeer te verminderen.

Gekozen is voor de volgende maatregel:
Het verkleinen van de rechtsaf strook (rijrichting Saakstra's brug naar de Binnenstad). Het verkleinen van deze rechtsaf strook is eerst een proef om te kijken of het helpt. Een gedeelte van de rechtsaf strook zal gemarkeerd worden door geleidebakens. De geleidebakens worden maandag 5 januari 2009 geplaatst. De bakens zullen tot 2 juni 2009 blijven staan, tenzij de proef iets anders uitwijst .

De effecten van de tijdelijke maatregelen zullen worden geëvalueerd om te kijken of er sprake is van een geslaagde oplossing.

Nadere informatie
Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen dhr. P. Plantenga, medewerker stedebouw en verkeer bij de gemeente. Telefoonnummer: 0517-380453
E-mail: p.plantenga@franekeradeel.nl