Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Steekterpoort van start


---

STEEKTERPOORT VAN START

Op 5 januari 2009 starten de eerste werkzaamheden voor het project Steekterpoort. Op die dag wordt begonnen met het aanbrengen van zand, wat nodig is voor de verlegging van de provinciale weg N 207 en de noordelijke aansluiting op de N11. De vrachtauto's die zand en grond voor de nieuwe weg aanvoeren, maken voornamelijk gebruik van de N11 als aanvoerroute. Ook het haventerrein wordt gedeeltelijk met zand voorbelast. Momenteel wordt onderzocht of de aanvoer van dit zand over de Gouwe kan gebeuren.

Werkzaamheden
Het aanbrengen van zand dient als voorbelasting om zettingen in de definitieve situatie tot een minimum te beperken. De werkzaamheden bestaan uit: gedeeltelijk grond ontgraven, sloten dempen en nieuwe watergangen graven. In totaal gaat het om circa 180.000 kubieke meter zand, wat in een periode van 5 maanden wordt aangebracht.

Na het aanbrengen van het zand volgt de zettingsperiode van ongeveer 7 maanden, waarna gestart wordt met de afbouwfase van de weg, de bouw van het viaduct over de N11 en de aanleg van twee fietstunnels.

Gebiedsontwikkeling Steekterpoort
Aan de zuidkant van Alphen aan den Rijn, tussen de spoorlijn Leiden - Bodegraven, de rijksweg N 11, de provinciale weg N 207 en de Gouwe wordt de komende jaren een gebied ontwikkeld onder de naam Steekterpoort. Het project Steekterpoort bestaat uit drie deelprojecten, waarbij ook drie partijen betrokken zijn:
*de verlegging van de N 207 in verband met de aanleg van de Overslaag Terminal Alphen. Dit project wordt ontwikkeld en gerealiseerd door de provincie Zuid-Holland;
*de aanleg van de Overslag Terminal Alphen wordt gerealiseerd door de Van Uden Group;
*de ontwikkeling en realisatie van een Innovatief Duurzaam Bedrijveenterrein wordt geïniteerd door de gemeente Alphen aan den Rijn.

Meer informatie over Steekterpoort is te lezen op www.steekterpoort.nl.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22