Persbericht

AAC Cosmos beheert ICT-omgeving Sloecentrale

Eindhoven, 5 januari 2009 - ICT-dienstverlener AAC Cosmos heeft een contract getekend met Sloe Centrale B.V., onderdeel van de energiebedrijven DELTA en EDF, voor de realisatie en het beheer van de ICT-omgeving. Sloe Centrale bouwt momenteel een nieuwe elektriciteitscentrale in het haven- en industriegebied ten oosten van Vlissingen. Deze wordt naar verwachting in augustus 2009 in gebruik genomen, waarna Sloe Centrale ook verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de centrale.

De Sloecentrale is een gasgestookte installatie en gaat elektriciteit leveren ten behoeve van ongeveer 2 miljoen huishoudens. Er is voor gekozen alle ICT-activiteiten die niet direct met het productieproces te maken hebben, uit te besteden. Belangrijkste uitgangspunt was de schaalbaarheid en het waarborgen van de beschikbaarheid van de ICT-omgeving. Sloe Centrale heeft, op basis van door zes aanbieders gemaakte offertes, gekozen voor AAC Cosmos.

De ICT-dienstverlener heeft samen met Sloe Centrale een traject uitgestippeld voor de realisatie van een platform waarop de komende jaren doorgebouwd kan worden. Eén van de wensen was een landschap te bouwen met enige mate van flexibiliteit. Begin dit jaar is de geautomatiseerde kantooromgeving ingericht, in het Amsterdamse datacenter van AAC Cosmos geplaatst en in beheer genomen.

Inmiddels is de bouw van de Sloecentrale in een fase gekomen waarin ook de applicaties rondom het productieproces van de centrale beschikbaar moeten zijn. Sloe Centrale heeft daarom AAC Cosmos gevraagd alle benodigde hardware te leveren voor in het datacenter en op de productielocatie, en een landschap te bouwen dat nu en in de toekomst kan voldoen. De oplevering van deze tweede investering zal eind januari 2009 plaatsvinden. Dan zal ook het ICT-beheertraject van start gaan.

"Sloe Centrale wil zich volledig kunnen concentreren op zijn core business: het produceren van energie", zegt Jaap Wolters, financieel en commercieel manager bij Sloe Centrale BV. "Daarom zijn wij een strategische samenwerking aangegaan met AAC Cosmos. Wij hebben er bewust voor gekozen om alle ICT-faciliteiten zoveel mogelijk extern te plaatsen en te laten beheren. AAC Cosmos toont zich hierbij een partner die goed de taal van de klant spreekt en ook op persoonlijk vlak nog aandacht voor zijn klant heeft."

"Door onze samenwerking met Sloe Centrale hebben wij onze industriële portefeuille verder kunnen uitbouwen", zegt Roeland Kool, accountmanager bij AAC Cosmos. "Het is een ambitieus project dat in de Zeeuwse regio op de voet gevolgd wordt. Dat onderstreept nog eens het vertrouwen dat Sloe Centrale in ons gesteld heeft."

(401 woorden)