Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man aangehouden na winkeldiefstal

Enschede

Een 45-jarige man uit Almere werd op zondag 4 januari aangehouden, omdat hij wordt verdacht van diefstal van goederen uit een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede.

Zondagmiddag 4 januari omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Bleek dat een 45-jarige man uit Almere probeerde goederen mee te nemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en door de politie meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het vervoer vond de man het nodig de politieagenten te beledigen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-001193)

Dure crossmotor gestolen tijdens inbraak, politie zoekt getuigen

Rijssen

Tijdens een inbraak in een bedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen werd zondag 4 januari een dure crossmotor gestolen.

Zondagmiddag 4 januari omstreeks 14.50 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een bedrijf aan de Kalanderstraat in Rijssen. Bleek dat de dader(s) een dure crossmotor, Suzuki RM85 K8 hadden ontvreemd. Ook hadden ze veel schade aangericht tijdens de inbraak.

De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-001203)

Man gaat politieagenten met een bijl te lijf

Almelo

Een 55-jarige man uit Almelo werd op zondagavond 4 januari aangehouden omdat hij de politie met een bijl te lijf ging.

Zondagavond 4 januari omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding dat een man een bewoonster op de Zevenbosjes aan het bedreigen was. Toen de politie aankwam en een gesprek wilde voeren met de man vloog de man de politieagenten aan met een bijl. De man kon ternauwernood overmeesterd worden. In de woning had de man een arsenaal aan steekwapens. De politie heeft deze in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld. (09-001283)

Hennepplantage ontdekt

Enschede

Op zondag 4 januari werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Burgemeester M. van Veenlaan. In een woning werden in totaal 120 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt

(09-001220)

Jeugdige ramt een muur

Almelo

Een 17-jarige jongen heeft op zondagmiddag 4 januari met een auto door een garagemuur gereden op de Schierstins in Almelo.

Zondag 4 januari omstreeks 15.15 uur reed een 17-jarige jongen uit Almelo met een auto door een garagemuur aan de Schierstins in Almelo. De jongen had de sleutels van de auto van een bekende gekregen om te wachten in de auto. De jongen besloot een ritje te maken met als gevolg dat hij door een muur van een garage was gereden. De muur moest worden gestut door de brandweer. (09-001204)

---- --