Ingezonden persbericht


Bilthoven, 5 januari 2009

PERSBERICHT

SPORTERS WORDEN STEEDS SERIEUZER GENOMEN DOOR ZORGVERZEKERAARS!

Ook dit jaar hebben wij weer een top-3 vastgesteld van zorgverzekeraars met het beste aanvullende pakket. Opvallend dit jaar is dat er twee zorgverzekeraars in de top-3 staan die een speciale aanvullende verzekering hebben ontwikkeld gericht op sporters.

Net als in 2009 behoudt Zilverenkruis/Achmea haar nummer 1 positie door het meest volledige pakket te bieden. Zij hebben naast de Sportzorg, verricht door Sportmedische Instellingen (SMI), ook een vergoeding voor sportbraces, sportbrillen/lenzen, steunzolen voor sportschoenen en korting op sportmassage. Daarnaast vergoeden zij dit jaar voor het eerst, na verwijzing door een sportarts, een MRI.Op de 2e plaats prijkt nu Azivo met een speciale aanvullende verzekering voor sporters. In deze sportpolis vergoeden zij blessure- en/of herhalingsconsulten, sportkeuringen, maar ook inspanningstesten, loopanalyses en injectiebehandelingen. Daarnaast worden sportbrillen en braces vergoed. Op nummer drie staat Univé met vergoedingen (¤ 100-¤ 500) in alle ae aanvullende pakketten.

Een totaal overzicht van alle zorgverzekeraars staat op www.sportzorg.nl.

Ook benoemingswaardig is zorgverzekeraar Salland. Bij deze zorgverzekeraar kunnen Sportmedische Instellingen zelfstandig een aanvraag doen voor MRI, foto's, lab etc. Dus zonder tussenkomst van huisarts of orthopeed.

Net als in 2008 is er een verplicht eigen risico. Voor 2009 is deze ¤ 155. De vergoeding voor Sportzorg valt onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico heeft hier dus geen invloed op. Mensen kunnen de zorgverzekering tot 1 januari van een jaar opzeggen. Men moet vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd te zijn.

Jaarlijks presenteert de brancheorganisatie van de SMI, de Federatie van Sportmedische Instellingen, de top-3 van zorgverzekeringen met het beste aanvullende pakket qua vergoedingen op het gebied van sportzorg (zoals sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen). Sportzorg wordt verricht bij één van de 55 Sportmedische Instellingen in Nederland. Voor een overzicht van deze Sportmedische Instellingen kijkt u op www.sportzorg.nl.

Volgens de Rapportage Sport 2008 sporten/bewegen Nederlanders steeds meer. Het aandeel sporters in de Nederlandse bevolking is gestegen van 61% in 2003 naar 65% in 2007. Die stijging is groter dan verwacht. Een snelle diagnose en een deskundige behandeling van blessures is tegen die achtergrond heel belangrijk. Daarvoor zijn er de Sportmedische Instellingen (SMI). Iedereen die sport, of om gezondheidsredenen moeten bewegen, kan hier terecht.

De gegevens in het overzicht zijn afkomstig van derden, die dan ook verantwoordelijk zijn voor de inhoudelijke juistheid ervan. Hoewel de grootst mogelijke zorg aan de inhoud is besteed, kan een eventuele fout helaas niet worden uitgesloten. Om deze reden kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend. Voor sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en sportkeuringen geldt dat deze verricht worden bij een Sportmedische Instelling. De Sportmedische Instelling moet erkend zijn en voldoen aan de eisen van de Federatie van Sportmedische Instellingen.

De Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI) is een brancheorganisatie die professionele ondersteuning biedt aan gecertificeerde sportmedische instellingen (SMI), zodat deze optimaal kunnen functioneren op een herkenbare plek binnen de reguliere gezondheidszorg.

Zij heeft zich statutair ten doel gesteld de belangen te behartigen en de kwaliteit te bevorderen van de bij haar aangesloten sportmedische instellingen, om deze in staat te stellen sportgeneeskundige dienstverlening in optimale vorm aan te bieden.