NOVA

05-01-2009

Israël dieper in Gazastrook
De Israëlische strijdkrachten hebben vandaag de Gazastrook met hun troepenbewegingen feitelijk opgesplitst: de hoofdstad Gaza is vrijwel omsingeld door Israëlische troepen, tegelijkertijd gaan de bombardementen op de dichtbevolkte strook door.

Volgens de Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, heeft Hamas harde klappen geïncasseerd, terwijl een leider van Hamas, Mahmud Zahar, vandaag in een redevoering voor het televisiestation van zijn beweging, al-Aqsa tv, juist heeft gezegd dat de overwinning op Israël naderbij komt.

In NOVA vanavond vanuit Tel Aviv het laatste nieuws van correspondent Ankie Rechess en commentaar van Martin van Creveld, militair historicus en inwoner van Israël. Lees meer ...

Aboutaleb burgemeester Rotterdam
Ahmed Aboutaleb is officieel burgemeester van Rotterdam. Commissaris van de Koningin Jan Franssen beëdigde hem vanochtend tijdens een buitengewone raadsvergadering. Aboutaleb zei in zijn toespraak zich te gaan inspannen om Rotterdam veiliger te maken.

In de studio reageert Marco Pastors. Hij bood vandaag Aboutaleb een lege enveloppe aan om zijn paspoort in op te sturen naar de koning van Marokko. "U heeft nu de kans bij de Marokkaanse overheid de onmogelijkheid om het Marokkaanse paspoort op te zeggen, aan te vechten". Lees meer ...

Presentatie: Tom Kleijn

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Agressieve kleuters, ruim een jaar later


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht