Ingezonden persbericht


Voor dit bericht geldt een embargo tot vanavond 20.15 uur.

Kampioenen en vrijwilligers van Bronckhorst gehuldigd

Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst op 5 januari 2009 in de Cultureel Centrum De Brink in Zelhem, zijn voor de vierde keer een aantal kampioenen uit onze gemeente gehuldigd. Zij ontvingen uit handen van wethouder Glasbergen een oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon. Wethouder Glasbergen maakte ook de Vrijwilliger van het jaar 2008 bekend. Deze eer valt toe aan mevrouw Trees Harmsen-Lebbink uit Bronkhorst

Sinds 1990 verricht zij vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen en stichtingen. Ze is secretaris bij volleybalvereniging Steenderen ( WIK ) en vervult een kaderfunctie bij regio Nevobo Oost als wedstrijdcontroleur.

Daarnaast is ze vrijwilligster bij Stichting Welzijn Ouderen Steenderen en ontlast zij mantelzorgers van hun intensieve zorgtaken bij de Bezoek en Oppas Service Steenderen. Ook is ze een dagdeel in de week actief binnen de dagverzorging, hier begeleidt en regelt zij activiteiten.

Ten slotte verzorgt zij kantinediensten bij voetbalvereniging Steenderen en heeft ze in het verleden de kleding van selectie gewassen. De Vrijwilliger van het jaar 2008 ontving naast de eretitel een oorkonde en een geldbedrag van ¤ 500,-.

De twee andere genomineerde vrijwilligers, de heer Harm-Jan Warringa en de Stichting Vrienden van de Kerk op Kranenburg; commissie vormgeving ontvingen uit handen van wethouder Glasbergen een cheque van ¤ 50 en een oorkonde.

De heer Warringa is sinds 1975 vrijwilliger bij het Vorden Tennispark. Sinds 1976 is hij actief als bestuurslid en binnen verschillende commissies. Hij heeft onder andere de baancommissie helpen oprichtten en verzorgt het onderhoud op het tennispark, waaronder de banen. Hij is lid van de informatiecommissie en verzorgt vanuit die positie de uitgave van het clubblad 'Smash Hits' en de bezorging daarvan.

Sinds 2003 is hij vrijwilliger bij de Stichting Vrienden van de Vordense Molens" De Hackfortsche windmolen". Zijn functie is vrijwillig molenaar en hij verzorgt het secretariaat. Daarbij heeft hij mede een educatief programma opgezet voor kinderen.

De commissie vormgeving van het heiligenbeeldmuseum bestaat uit 6 vrijwilligsters. Zij vormen het visitekaartje naar buiten toe, zijn belast met de inrichting van het museum fungeren al ruim 10 jaar als gastvrouwen wanneer het museum geopend is. De commissie vormgeving is zeer belangrijk voor het museum.

Met de verkiezing van Vrijwilliger van het jaar laat de gemeente Bronckhorst haar waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle vrijwilligers.

Kampioenen
De huldiging van de kampioenen is een blijk van waardering van de gemeente en haar inwoners voor de bijzondere prestatie van deze mensen.

Kampioenen 2008zijn (in willekeurige volgorde) geworden:

Joyce Seesing

- Europees kampioen fietscross junior Women 24" klasse
- Derde plaats Europees kampioenschap Junior Women 20 "klasse. Marian Zuidema
Nederlands kampioen Mennen Dressuur Klasse B
Bo klein Hesselink
Nederlands kampioen fietscross
Henri Mulder
Nederlands kampioen bodybuilding natural
Femke Dijk
Tweede Europees kampioenschap fietscross
Erwin Plekkenpol
Nederlands Kampioen Enduro

Hengelo Gld., 6 januari 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jacqueline Willemsen afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.

Banninkstraat 24a
7255 KE Hengelo (Gld)
Postbus 200
7255 ZJ Hengelo (Gld) T (0575) 75 04 68
F (0575) 75 05 98

W www.bronckhorst.nl