Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Screens & Pages en Xpression presenteren web-to-printoplossing

AMSTERDAM/EMMEN - Screens & Pages uit Amsterdam en Xpression B.V. uit Emmen presenteren tijdens de Grafische Vakbeurs in Gorinchem, een flexibele web-to-print oplossing gebaseerd op de XMAPS® opmaakengine voor Adobe InDesign Server®. De beurs is van 10 tot en met 12 februari 2009.

Xpression Manager is de door Xpression B.V. ontwikkelde web-to-print oplossing. Deze vinding maakte in eerste instantie gebruik van PDFlib om on-line aangemaakte documenten als PDF te genereren. Om de vraag van klanten naar complexere producten, zoals nieuwsbrieven, te kunnen invullen werd overgestapt op de XMAPS opmaakmodule van Screens & Pages. Deze werd gekoppeld aan het vernieuwde front-end van Xpression Manager. Op die manier ontstond een krachtig systeem waarmee ook de meest veeleisende toepassingen gerealiseerd kunnen worden.

Tijdens de beurs worden onder meer de volgende toepassingen getoond:


· On-line aanmaak van huisstijlmaterialen via Expression Manager


· On-line opmaak van nieuwsbrieven via Xpression Manager en de XMAPS® opmaakengine.


· Crossmediaal publiceren: automatische opmaak van rapporten en artikelen vanuit een geupload MS-Word bestand. Dit wordt eerst omgezet naar XML en vervolgens zowel door InDesign Server opgemaakt als omgezet naar HTML pagina's in verschillende varianten.


· Upload van PDF bestanden, preflighting, bestellen en genereren van JDF voor koppeling met een MIS-systeem. Op de beurs wordt dit gedemonstreerd in samenwerking met het Optimus 2020 MIS systeem en de PuzzleFlow PDF workflow tools van Ready4Print.

Xpression Manager en XMAPS

Xpression Manager is hét hulpmiddel voor beheer en creatie van communicatiemiddelen. Via diverse modules is het mogelijk de huisstijl en voorraad te beheren. Daarnaast vereenvoudigt Xpression Manager publicatieprocessen door documenten zoals visitekaartjes en brochures te voorzien van variabele gegevens in de vorm van tekst en beeld.

Zie voor verdere informatie www.xpressionmanager.nl.

XMAPS® bestaat uit een reeks softwaremodules, die specifiek zijn ontwikkeld voor crossmediale toepassingen. XMAPS® stelt de gebruiker in staat om vanuit één databron (database, XML of XSL-FO bestanden, web-to-printapplicatie of content/asset management systeem) met een druk op de knop publicaties te genereren voor verschillende media. Denk daarbij aan InDesign-bestanden, HTML-bestanden, PDF-bestanden of Flashanimaties.

XMAPS® wordt samen met partners in de markt gezet zodat een sterke combinatie van advies, vooronderzoek en implementatie kan worden geboden aan uitgevers, corporate publishers, retailers en grafimedia bedrijven.

Zie voor verdere informatie www.xmaps.nl.

ir. R.J. Janssen

Screens & Pages

Leliëndaalstraat 8

1013 BP Amsterdam

tel: 020-486 39 86

E-mail: R.J.Janssen@SandP.nl

P. Koops

Xpression B.V.

Waanderweg 2

Emmen

Tel: 0591-611099

Fax: 0591-614977

E-mail: peterkoops@xpressionmanager.nl

Over Xpression B.V.

Xpression B.V. is een jong bedrijf dat web-to-printoplossingen ontwikkelt voor bedrijven in de grafimedia branche. Daarnaast biedt Xpression B.V. dezelfde web-to-printoplossingen aan corporate communicatie afdelingen van grote organisaties. Naast web-to-printoplossingen voorziet Xpression B.V. de bedrijven in de grafimediabranche ook van advies en softwareoplossingen op het gebied van crossmedia.

Over Screens & Pages

Screens & Pages is in 1990 opgericht door Roelof Janssen als een onafhankelijk ICT adviesbureau op het gebied van prepress en elektronische media. Hoofdactiviteiten zijn het adviseren en implementeren van efficiënte workflows voor media producties. Onder de klantenkring bevinden zich zowel bedrijven uit de grafische industrie als uit de corporate publishing markt en uitgeverijen.

Op dit moment hebben de meeste projecten te maken met XML en database publishing, web-to-print, asset/content management, digitale (JDF) workflow en crossmedia publishing. Voor het GOC verzorgt Janssen delen van de cursus Crossmedia. Voor het CMBO treedt de heer Janssen op als voorzitter van werkgroepen rond bovengenoemde thema's. Tevens is hij lid van de redactie van de IDP Groep, van de Nederlandse SGML/XML gebruikersgroep en van CMPros, een internationale vereniging van content management specialisten. Samen met Jan Vroegop van ß+O advies heeft hij in opdracht van Syntens en GOC in 2007 en 2008 een reeks workshops georganiseerd over het thema JDF (zie www.jdfexperts.nl). Deze succesvolle bijeenkomsten worden ook in 2009 voortgezet.

Screens & Pages is Adobe Solution Partner en is lid van de Europese adviesgroep GAIN (Graphic Arts Intelligence Network). Zie verder www.sandp.nl.