NMBS


1.711 nieuwe werknemers aan de slag bij de NMBS-Groep in 2008

29/12/2008

Rekruteringstempo vertraagt... maar niet in alle ondernemingen

De NMBS-Groep gaf in 2008 meer dan 2.200 personen een nieuwe professionele wending. Bovenop de 1.711 nieuwe werknemers gingen immers 550 personeelsleden een nieuwe professionele uitdaging binnen de Groep aan. In 2009 moeten er 1.800 bijkomende personen worden gerekruteerd voor talrijke boeiende jobs, zoals treinbestuurders, bestuurders rangeringen, treinbegeleiders, ingenieurs en technici. Dit gebeurt steeds met aandacht voor diversiteit, in het bijzonder voor vrouwen en nieuwe Belgen. Om de toekomstige medewerknemers op te sporen, blijft de site www.despoorwegenwervenaan.be het uitstalraam bij uitstek voor de werkaanbiedingen binnen de NMBS-Groep.

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuwsberichten over de economische en financiële crisis, met in het kielzog de sluiting van ondernemingen en het verlies van jobs. De barometer over de
tewerkstellingsvooruitzichten van Manpower (1) vertelt ons dat de Belgische werkgevers een vertraging van hun rekruteringstempo verwachten in de loop van het eerste kwartaal van 2009.

De NMBS-Groep daarentegen gaat tegen deze tendens in en zet onverminderd haar dynamische en ambitieuze aanwervingbeleid voort om klaar te staan voor de mobiliteitsuitdagingen. Er is inderdaad geen gebrek aan grootse projecten: technologische innovatie, nieuwe infrastructuren, groei van het binnenlandse reizigersverkeer (25% tussen 2006 en 2012) Iedere werknemer zal zijn of haar bijdrage kunnen leveren.

Daar komt nog bij dat in de loop van de komende tien jaar, 40% van het huidige personeel op pensioen zal gaan en moet worden vervangen (in 2009 gaat het om 1.200 personen). Dit jaar vertrokken er 916 personeelsleden op pensioen, een aantal dat ruimschoots werd gecompenseerd door de externe aanwervingen. In 2008 gingen immers
1.711 nieuwe werknemers aan de slag, waaronder 402 treinbestuurders, 179 bestuurders-rangeringen en 224 treinbegeleiders. Eind 2008 telde de NMBS-Groep 38.522 werknemers; eind 2007 waren dat er 38.331.

Wie voor de NMBS-Groep werkt, krijgt ook de kans om te evolueren en zijn loopbaan een nieuwe wending te geven. In 2008 werden er 550 werknemers intern gerekruteerd voor openstaande posten.

Vooruitzichten

Ook voor 2009 wordt hoog gemikt met een doelstelling van 1.800 bijkomend te rekruteren personen voor een brede waaier boeiende jobs. Het gaat dan vooral om technici-elektromechaniciens, operatoren besturing cargo, treinbestuurders, bestuurders-rangeringen, treinbegeleiders. Naast de klassieke spoorwegberoepen is er inderdaad extra veel nood aan technici-elektromechaniciens, een profiel dat bijzonder gegeerd is op de arbeidsmarkt. In iets minder grote aantallen gaat de NMBS-Groep in 2009 ook op zoek naar nieuwe informatici, ingenieurs en andere universitaire of hogeropgeleide profielen.

Diversiteit

Het rekruteringsbeleid maakt deel uit van het Human Resources beleid van de NMBS-Groep, waarvan diversiteit en gelijke kansen de speerpunten zijn. Zo wordt bijvoorbeeld de grootste aandacht besteed aan het percentage vrouwen dat is tewerkgesteld bij de spoorweggroep vandaag is dit 9,11% van het effectief , wat absoluut verder moet stijgen. Voor de aanwervingen in 2009 is de doelstelling dat minstens 20% vrouwen zouden zijn. Ook nieuwe Belgen vormen een grote groep potentiële werknemers die binnen de NMBS-Groep een open en valoriserende werkomgeving kunnen ontdekken.

Internetsite

Sinds zijn lancering in september 2006 legt
www.despoorwegenwervenaan.be een directe link tussen de grootste werkgever van het land en heel veel getalenteerde mensen op zoek naar een job. Met meer dan 700.000 bezoekers in 2008 mag dit moderne communicatiekanaal zeker succesvol worden genoemd. De site vertelt op een didactische en praktische manier wat men zich mag voorstellen van de bestaande beroepen in de NMBS-Groep. Men kan er ook kennis maken met de onderneming zelf, de bedrijfsstructuur en het niveau van verloning per functie. Er zijn ook videoclips te vinden waarin werknemers over hun eigen job in dienst van de spoorwegen vertellen.

Het mag worden gezegd dat de NMBS-Groep zich ontegensprekelijk in het koppeloton bevindt van meest aantrekkelijke werkgevers, voor wie vernieuwing, goede werksfeer en duurzame mobiliteit meer is dan slogantaal.

(*) De barometer van Manpower peilt ieder kwartaal naar de tewerkstellingsprognoses bij 71.000 werkgevers verspreid over de wereld. 85% van de 764 Belgische werkgevers, bevraagd eind oktober, voorspellen hun personeelsbestand op hetzelfde niveau te houden tot eind maart 2009, 10% is van plan om voor nieuwe jobs te zorgen en 3% verwacht personeel te ontslaan.