XB Software Solutions gaat verder als Marviq


ALMERE, 20090106 -- Met ingang van januari 2009 gaat XB Software Solutions verder onder de naam Marviq. Het bedrijf maakt sinds de overname van de XB Groep door Esprit Telecom in juli 2008 onderdeel uit van Detron ICT & Telecom.

Met de naam Marviq grijpt XB terug naar het verleden. Tot de doorstart onder nieuwe eigenaren in 2004 heette het bedrijf al zo en volgens Marc de Koos, directeur van Marviq, zijn er een hoop mensen in de markt die de toenmalige ASP-pionier nog steeds een warm hart toedragen: "De naam XB wordt geassocieerd met netwerken en wij zijn een solutionhouse voor custom applicaties. Daarom denken wij dat de herkenbaarheid gebaat is bij deze `nieuwe' naam"

Marviq is gespecialiseerd in weboplossingen op het gebied van Web Self Service, Enterprise Application Integration en het projectmatig realiseren van maatwerk software applicaties. Het bedrijf werkt voornamelijk voor grote organisaties zoals KLM, Essent en Pioneer, die hun back-Office, meestal gebaseerd op een ERP-systeem, willen ontsluiten naar het Internet of een Intranet. Hierdoor kunnen klanten, leveranciers en medewerkers beter worden geholpen en besparen klanten van Marviq op de servicekosten. Zo gaat een verbetering van de klanttevredenheid hand in hand met het besparen van kosten. En dat is in de huidige economie een voorwaarde voor succes.

Marviq is de eerste Europese partner van OpenLaszlo, het leidende Open Source platform voor de ontwikkeling van Rich Internet Applications op het Internet. Het management van Marviq wordt gevormd door Marc de Koos en Arnoud Wijnands.

Over Marviq

Marviq helpt organisaties bij de implementatie van nieuwe (web)technologie teneinde hun klanten beter te bedienen en kosten te besparen. Marviq ontwerpt, bouwt en beheert (web)applicaties met een team van gespecialiseerde softwareontwikkelaars, architecten en projectleiders.

Marviq is onderdeel van de Detron ICT & Telecom Groep.