Post Workboats ontwikkelt unieke `airgunboat'


URK, 20090105 -- In opdracht van het Duitse engineering en consultancybedrijf DMT GmbH & Co. KG, afdeling Exploration & Geosurvey ontwikkelde Post Workboats in samenwerking met constructiebureau Rock het seismische onderzoeksvaartuig Air Force One. `Een revolutionair ontwerp', stelt ondernemer Klaas Post. `De Air Force One is niet alleen de kleinste maar ook de snelste airgunboat ter wereld. Dankzij het samenbrengen van vooruitstrevende technieken in één vaartuig is het mogelijk snel èn met grote nauwkeurigheid te werken.'

Post Workboats
Klaas Post startte ruim vijfentwintig jaar geleden in de watersportindustrie. Al snel richtte de ondernemer zich ook op het leveren van compleet uitgeruste vaartuigen voor reddings- en bergingsmaatschappijen en de nautische markt. Om de nautische markt een optimale service te bieden, besloot hij een apart bedrijf voor deze sector op te richten: Post Workboats. Hierin bracht hij ook de verhuur van vaartuigen onder, indien gewenst inclusief bemanning. Later voegde hij ook het ontwikkelen en bouwen van onderzoeksvaartuigen voor de seismische industrie toe aan de bedrijfsactiviteiten. De bekendheid met de specifieke technieken om driedimensionale bodemscans te maken en de mogelijkheid tot `one-stop-shopping' waren voor DMT reden Post Workboats de opdracht te gunnen voor het ontwikkelen van een onderzoeksvaartuig voor meren en bergmeren.

Air Force One
De Air Force One bestaat uit een 10 meter lange Tornado rib voorzien van een grote hoeveelheid apparatuur en instrumenten. `De basis van de airguns bestaat uit een HP Junkers compressor met een capaciteit van 200 bar en een generator van 10 kilowatt', legt Post uit. `Onder water hangen de "airguns". Deze airguns veroorzaken een luchtontlading van 170 bar die weer leidt tot een onderwater-explosie. De schokgolf daarvan dringt tot enkele kilometers diep in de aardlagen door en maakt het mogelijk een driedimensionale bodemscan te maken. Deskundigen gebruiken die scan in een later stadium voor het opsporen van olie en gas. In de console van de boot hebben wij een krachtige computer met speciale apparatuur geplaatst. De apparatuur zorgt voor een zeer exacte plaatsbepaling en dient verder als controller voor de airguns.'

One-stop-shopping
`One-stop-shopping' is volgens Klaas Post een absolute voorwaarde om te werken voor seismische onderzoeksbedrijven. `Iedere opdracht is uniek. Dat betekent dat de klant aangeeft wat hij wil en dat wij deze wensen realiseren of, als dat niet mogelijk is, zoeken naar een oplossing die tot hetzelfde resultaat leidt. Gezien de vaak zeer specifieke wensen blijft de klant van ontwerp tot en met oplevering betrokken bij het ontwikkelingstraject. Na de oplevering stopt onze inbreng vanzelfsprekend niet. Wij verzorgen ook het periodiek onderhoud, eventuele reparaties, de installatie van nieuwe apparatuur en updates van de programmatuur. Verder leiden wij de bemanning van de vaartuigen op en verzorgen wij de training van de technische dienst van het bedrijf zodat zij, indien gewenst, het dagelijks onderhoud zelf kunnen verzorgen. Voor het vaartuig van het Duitse engineering en consultancybedrijf DMT leveren wij zelfs de bemanning.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaas Post, telefoon 0527 681667, mobiel 06 558 24872, e-mail info@postwatersport.nl. Zie ook website www.postworkboats.nl.

Bij dit persbericht hoort:
* Foto 1: De Air Force One op een trailer
* Foto 2: De Air Force One tijdens de proefvaart
* Foto 3: De Air Force One met de airguns onder water
Deze foto's kunt u kosteloos gebruiken bij plaatsing van het persbericht.