Ingezonden persbericht

Den Haag zingt in alle talen
Inzendtermijn Mozaïque Songfestival verlengd tot 1 februari

Op 1 maart aanstaande zal de veeltaligheid van de multiculturele stad Den Haag voor het eerst in een eigen songfestival worden samengebald. Nederlands, Turks, Engels, Papiamento, Marokkaans etc. Van hindipop tot raï, van smartlappen tot Chinese chansons en alles daartussen is welkom bij het Mozaïque Songfestival Den Haag dat wordt gehouden in Theater de Regentes.

Om nog meer deelnemers een kans te geven heeft de organisatie besloten de inzendtermijn met twee weken te verlengen tot 1 februari 2009. Deelname aan het Mozaïque Songfestival is gratis en iedereen kan deelnemen. Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van artiesten die op 1 maart 2009 in Theater de Regentes zullen optreden.
Aanmelden voor deelname aan het Mozaïque Songfestival kan bij:

Mozaique Songfestival
Nutshuis/Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
info@mozaiquesongfestival.nl

meer informatie op: www.mozaiquesongfestival.nl

Deelnemers kunnen meedoen aan speciale Ooievaarspasworkshops die in de aanloop naar het songfestival worden gehouden. In de workshops worden de deelnemers door de bekende zangeres Astrid Seriese getraind op het gebied van zang- en microfoontechniek, presentatie en songkeuze. Deelname aan de workshops betekent niet automatisch dat men wordt geselecteerd voor het songfestival.

Alle deelnemende artiesten worden beoordeeld door vakkundige juryleden afkomstig uit alle Haagse stadsdelen. De jury staat onder leiding van wethouder Rabin Baldewsingh (Burgerschap). De winnaar krijgt CD-singles met het winnende lied en mag optreden op het grote 5 Mei Festival. Het Mozaïque Songfestival Den Haag wordt uitgezonden op Den Haag TV.

De voor het Mozaïque Songfestival Den Haag geselecteerde deelnemers krijgen een kleine onkostenvergoeding als 'startgeld'. Bij de selectie van de deelnemers zal worden geprobeerd een zo gevarieerd mogelijke festivalavond samen te stellen met verschillende muziekstijlen.

Het Mozaïque Songfestival Den Haag wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting en is mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Theater de Regentes, ColorWorks en Den Haag TV.

Voor meer informatie (