Gemeente Medemblik

Natuurgidsencursus start op 6 januari 2009

IVN-gidsen vertellen graag over de natuur! Ze zijn opgeleid om met hun kennis, vaardigheid en enthousiasme een breed publiek te informeren over de natuur in dorp, stad en buitengebied. In heel Nederland zijn IVN-afdelingen en in West-Friesland is een grote groep vrijwilligers al 35 jaar actief. Vooral in het Streekbos, waar vanuit Natuurcentrum De Terp veel excursies voor schoolkinderen en volwassenen worden gegeven.

Op 6 januari 2009 start een IVN-Natuurgidsencursus Medewerking verlenen gespecialiseerde docenten in o.a. paddenstoelen, vleermuizen, vissen, vogels en insecten. Verder komen milieu, landschap en beheer uitgebreid aan bod. Kennis verrijken en steeds meer ontdekken in de eigen omgeving! De theorieavonden zijn op dinsdag om de twee weken in Hoorn en de praktijkochtenden zijn op zaterdag op diverse locaties in West-Friesland, ook om de twee weken. Duur: anderhalf jaar, incl. een studie/praktijkweekend op Texel. Een erkend diploma IVN Natuurgids is het resultaat van deze plezierige inspanning en menige gids is dan een aantal natuurvrienden rijker. Uiteraard zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

Voorlichtingsavond

Op 18 november is er een voorlichtingsavond van 19.30 tot 22.00 uur in het Clusius College in Hoorn. Een inschrijfformulier met uitgebreide informatie is te verkrijgen via www.ivn-westfriesland.nl, in de Westfriese bibliotheken en in De Terp.