Gemeente Purmerend

Koemarkt en schapenmarkt autovrij

02 januari 2009

Werkzaamheden in centrum beginnen

Op dinsdag 6 januari 2009 begint de aannemer met de herinrichting van de Koemarkt. Op donderdag 8 januari starten ook de werkzaamheden voor de bouw van het parkeerdek op de Schapenmarkt. De Koemarkt moet op 5 januari 2009 dan ook autovrij zijn. Op de Schapenmarkt mogen vanaf 8 januari geen auto's meer staan. Auto's die dan nog op de terreinen staan worden weggesleept.

Bezoekers van het centrum kunnen parkeren in de Eggertgarage en parkeergarage Claxonate. Ook de parkeerterreinen aan het Slotplein, de Kanaalstraat, de Neckerstraat en de Purmersteenweg (tegenover het stadhuis), zijn beschikbaar voor bezoekers van de binnenstad. 's Avonds en in het weekend is ook het parkeerterrein rond het stadhuis voor iedereen gratis te gebruiken.

Eggertgarage
Overigens heeft de gemeente de openingstijden van de Eggertgarage tijdens de werkzaamheden op de Schapenmarkt verruimd. Maandag tot en met donderdag is de garage tot twaalf uur geopend, vrijdag en zaterdag tot twee uur en ook zondag is de garage standaard open tussen twaalf uur 's middags en twaalf uur 's nachts.

Openbaar Vervoer
De parkeermogelijkheden in het centrum zijn tijdens de bouw van het parkeerdek op de Schapenmarkt beperkt. Daar staat tegenover dat de gemeente heeft besloten de proef met gratis openbaar vervoer op vrijdagavond, zaterdag en koopzondagen te verlengen. In 2009 blijft het dus mogelijk om gratis met de bus naar het centrum te gaan. De fietsenstalling op de kop van de Koemarkt verdwijnt ook. Fietsen kunnen gestald worden in de rekken in de Kalversteeg en de Koestraat en bij de gratis en bewaakte fietsenstalling in de Plantsoenstraat.