Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 06-01-2009

Aangehouden met vals vervoersbewijs

VLEUTEN De politie heeft maandagmorgen op de Sporesingel een jongen aangehouden omdat hij met een vals vervoersbewijs de bus in wilde.

Door medewerkers van het vervoersbedrijf werd de politie omstreeks 08.20 uur gealarmeerd. In de bus wilde een 14-jarige jongen met een plaatsbewijs gaan zitten die vervalst was. Ter plaatse troffen agenten een 14-jarige jongen uit Maarssen aan. De jongen gaf zelf al aan dat hij met pen van het jaar 2008 in 2009 had veranderd. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij een bekeuring kreeg.

Vrouw mishandeld

UTRECHT - Op maandag 29 december 2008 is een 22-jarige vrouw uit De Meer slachtoffer geworden van een zware mishandeling door meerdere verdachten. De politie onderzoekt de mishandeling en is daarvoor onder meer op zoek naar getuigen.

Die maandag na Kerst stapte de jonge vrouw omstreeks 11.45 uur uit de bus 180 (vanuit richting Gouda) en liep ze richting de parkeergarage aan het Jaarbeursplein, bij het hotel. Plotseling voelde de vrouw dat ze werd besprongen. Ze viel op de grond en werd van alle kanten door meerdere mannen geschopt en geslagen. Toen de mannen goed zagen wie zij belaagden, stopte het geweld en gaf één van hen aan het verkeerde slachtoffer te hebben.

De vrouw zag dat er vier mannen wegrenden richting trambaan / Damstraat.

De vrouw liep gekneusde ribben, een gekneusde pols, knie en een hersenschudding op. Ze heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen en heeft aangifte gedaan.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Ook personen die menen te weten wie de verdachten zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op tel: 0900-8844. Anoniem kunnen tipgevers bellen met 0800-7000.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Franciscusdreef vond maandagmorgen een aanrijding plaats tussen twee autos. Hierbij raakte een man bekneld.

Een 38-jarige man uit Utrecht reed met zijn auto over de Franciscusdreef in de richting van Zuilen. Ter hoogte van de Muinck Keizerbrug raakte de man, vermoedelijk door de gladheid, de macht over zijn stuur kwijt en kwam op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier reed een 29-jarige automobilist uit Utrecht. Er ontstond een aanrijding waarbij de 29-jarige Utrechter bekneld kwam te zitten in zijn auto. De brandweer heeft het slachtoffer bevrijd. De man werd uiteindelijk met onbekend naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie gaat onderzoek doen naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond op de Alexander de Grotelaan twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden.

Door getuigen werd rond 20.05 uur naar de politie gebeld omdat men het vermoeden had dat er ingebroken werd in een woning aan de Alexander de Grotelaan. Ter plaatse zagen agenten een man wegrennen. Na een korte achtervolging kon een 19-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. Op het balkon van de woning werd een tweede verdachte, 17 jaar uit Utrecht, aangehouden. Beiden mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.