Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht, 06-01-2009

Politie waarschuwt voor oplichters

DE BILT In de gemeente De Bilt zijn oplichters actief die mensen met een smoes geld afhandig trachten te maken.

Op dinsdagmiddag 30 december is een bejaarde vrouw gebeld door een persoon die zich uitgaf voor een medewerker van de gemeente. De oplichter vertelde de vrouw dat zij haar huis moest verlaten vanwege een gaslek. Bovendien vroeg de oplichter of zij waardevolle spullen in het huis had staan. De vrouw vertrouwde de situatie niet en alarmeerde direct de politie. Dezelfde middag kreeg de politie een soortgelijke melding binnen van een bewoner van de Prof. dr. Tinbergenweg. Omstreeks 12.30 uur kwamen er twee mannen bij haar aan de deur die zich voordeden als politieagenten in burger. De oplichters vertelden de bejaarde vrouw dat er iets mis was met haar bankpassen en dat zij een groot bedrag van haar beide bankrekeningen moest afhalen. Later op de dag zouden de mannen dan het geld bij haar ophalen om het vervolgens naar een klus bij het politiebureau te brengen..Ook deze mevrouw vertrouwde de mannen niet en deed melding van dit voorval bij de politie.

Wees alert

De politie adviseert mensen alert te zijn op verdachte situaties en onbekende personen niet zomaar binnen te laten. Vraag medewerkers van bijv. energiebedrijven altijd om een legitimatiebewijs voordat u hen binnenlaat en contoleer dit goed. Laat u niet verleiden door sluwe verkooppraat. Als u een situatie niet vertouwt, bel dan direct de politie op telefoonnummer 112

Getuigenoproep

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: man 1 leeftijd tussen de 25 en 40 jaar, slank postuur, bruin haar en gekleed in een donkerblauw windjack. Man 2, leeftijd tussen de 25 en 40 jaar, slank postuur, gekleed in een donkerblauw windjack en een blauwe spijkerbroek.

Getuigen die de verdachten van het incident aan de Prof. dr. Tinbergenweg menen te (her)kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.

Roze verf

BUNNIK- Eind december werden acht autos en een aantal fietsen bespoten met roze verf.

Op maandag 29 december werden op de Van Oostromgaarde, de Schrijnwerkershof, de Jonglaan en de Vletlaan, Veltweide en de Voerliedenhoek zes autos en een aantal fietsen beklad. Met roze verf/stift was o.a gespoten/geschreven Gay, Mens love en Milieu strijder.Dit is vermoedelijk gebeurd in de nacht van vrijdag/zaterdag/zondag.

De politie heeft geen idee wie de vernieling heeft gepleegd en verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844, district Binnensticht.