Politie Hollands Midden

Persberichten 06/01 ochtend

Regio, 06-01-2009

Leiden Aanrijding Een 34 jarige automobiliste uit Leiden is maandag 5 januari rond 23.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding die zij had op de kruising Gooimeerlaan met de Willem de Zwijgerlaan met een taxi die bestuurd werd door een evenoude plaatsgenoot. De vrouw kwam vanuit de richting van de Schipholweg en sloeg links af om de Gooimeerlaan in te rijden. Zij zag daarbij de taxi die op de andere rijbaan reed over het hoofd. Met onbekend letsel is de vrouw overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De taxichauffeur bleef ongedeerd.

Schoonhoven Politie controleert fietsverlichting De politie heeft maandag 5 januari vijftien bekeuringen moeten uitschrijven omdat de verlichting van die fietsers niet in orde was. De politie controleerde van 07.45 tot 08.20 uur op de Mr. Kesperstraat. De politie wijst fietsers op het belang van een goede fietsverlichting. Naast dat het veilig is voor je zelf, bespaart het je ook nog eens geld.

De politie controleert in de donkere maanden voortdurend op de aanwezigheid van verlichting bij (brom)fietsers. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Wil je meer informatie over fietsverlichting, kijk dan op www.fietslichtaan.nl.