Politie Zuid-Holland-Zuid

090106 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-01-2009

HELER FIETS AANGEHOUDEN

DORDRECHT Een 36-jarige inwoner van Dordrecht is maandagmiddag 5 januari door de politie aangehouden voor heling van een fiets. De politie controleerde de man op de Sisarijs of Sarisgang toen bleek dat hij op een fiets reed die in februari in Middelburg was gestolen. De man vertelde dat hij de fiets voor 100 euro had gekocht. Aangezien dit geen aannemelijk bedrag was voor de fiets waarop de man reed werd besloten de man aan te houden voor heling. Met een proces-verbaal op zak mocht de man zonder fiets weer naar huis.

VIER MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING RUIT KERK

ZWIJNDRECHT Vier minderjarigen zijn maandagavond 5 januari door de politie aangehouden voor vernieling van een ruit. Getuigen hadden gezien dat het viertal de ruit van het bijgebouw van de kerk aan de Kerkstraat ingooide. De politie werd gebeld die de vier, één 15-jarig een drie 14-jarige inwoners van Zwijndrecht, kon aanhouden. De ouders van de verdachten zijn op de hoogte gesteld waarna zij hun kinderen weer mee naar huis mochten nemen.

INVORDERING RIJBEWIJS NA RIJDEN ONDER INVLOED

DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 januari een 55-jarige inwoner van Spijkenisse aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed op de Merwedestraat toen bleek dat hij duidelijk te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau blies de man 720 ug/l waarbij 220 ug/l wettelijk strafbaar is gesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De officier van justitie beslist of de man en wanneer hij zijn rijbewijs terug krijgt.