Politie Groningen

Dinsdag 6 januari 2009

Provincie Groningen, 06-01-2009

Groningen: inbraak in restaurant

Bij een inbraak in een restaurant aan de Folkingestraat in Groningen is in de nacht van zondag op maandag een kassalade met inhoud en een geldkistje buitgemaakt. De dader(s) was(waren) het pand binnengekomen door via een brandgang een deur te forceren. Het restaurant werd volledig doorzocht. De totale waarde van de buit is nog onbekend. De politie doet onderzoek.

Groningen: mislukte overval op avondwinkel

Een 27-jarige medewerker is in de nacht van maandag op dinsdag in een winkel aan de Rademarkt in de stad het slachtoffer geworden van een mislukte overval. Een nog onbekende persoon kwam aan het begin van de nacht de zaak binnen en eiste geld. Het personeelslid zag kans de alarmknop in te drukken waarop de overvaller de winkel uitvluchtte. De toegesnelde agenten troffen de dader niet meer in de omgeving aan. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: dronken bestuurder gearresteerd

Een 39-jarige automobilist uit Veendam is maandagavond op de Boumaboulevard in de stad door agenten aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Bij een controle bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongen geeft agenten valste naam op

Een 13-jarige fietser uit Groningen werd maandagmiddag gecontroleerd op de Westersingel in de stad. De tiener negeerde in eerste instantie een rood verkeerslicht. Toen de agent hem een bekeuring wilde geven gaf de jongen een valse naam op. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg twee bekeuringen en werd opgehaald door zijn moeder.

Groningen: politieauto van de toekomst komt in actie

Agenten die maandagmiddag met de nieuwe politieauto de straat op gingen hadden gelijk beet. De zogenoemde Blue Light Car, die automatisch de kentekens van andere autos screent, gaf bij een 62-jarige automobilist uit Groningen een signaal. De bestuurder, die op de Osloweg reed, bleek nog ruim 275 euro aan boetes open te hebben staan. De man heeft op het politiebureau de bekeuringen betaald.

Nieuwe Pekela: branden en vernieling

Twee leegstaande woningen aan de Prunuslaan in Nieuwe Pekela waren in de nacht van maandag op dinsdag doelwit van brandstichting. Het vuur in een van de woningen was snel geblust, in de andere woning had de brandweer een half uur nodig om de brand te blussen. Ongeveer gelijktijdig met de branden werd van een bewoond huis aan de Berkenlaan een raam ingegooid. De politie stelt vandaag een onderzoek in.

Winschoten: auto kwijt

Een 58-jarige automobiliste uit Winschoten moet de komende tijd op zoek naar alternatief vervoer. Bij een routinecontrole op de Amstelstraat in Winschoten bleek de auto van de vrouw niet te zijn verzekerd. De vrouw had bovendien nog een aantal bekeuringen niet betaald waardoor haar wagen bijna twee maanden in beslag kon worden genomen. Dat laatste gebeurde en de Winschotense kreeg van de agenten bovendien een nieuwe bekeuring voor het onverzekerd rijden.