Gemeente Voorschoten

Kracht van positivisme

Winnaars Beste Idee van Voorschoten 08 Het `Beste Idee van Voorschoten' is een goed voorbeeld van de kracht van positivisme, dit zei burgemeester Staatsen in zijn nieuwjaarstoespraak gisteren.

De gemeente is blij met inwoners die meedenken hoe we Voorschoten beter en mooier kunnen maken. Van alle 22 inzendingen wordt bekeken of en hoe de gemeente ze kan oppakken. Winnaar van de prijs is de heer Hoogenraad met het plan in de gemeente een zonnewijzer te plaatsen. Hij wint een trofee, een cheque van 100 euro en het mooiste: uitvoering van het idee en eeuwige roem! De cheque is door de prijswinnaar doorgegeven aan de stichting MS Research die tijdens de nieuwjaarsreceptie al een donatie van 2000 euro van de gemeente heeft ontvangen.

`In 2008 gaan we afmaken waarmee we zijn begonnen ... en de gemeente heeft woord gehouden', aldus Staatsen over het afgelopen jaar. `In 2009, het oogstjaar, gaan we daar stug mee door.' Staatsen benadrukt dat de gemeente zoveel mogelijk zaken aanpakt vanuit de `samen filosofie'. De burgemeester sprak zijn dank uit aan allen die hadden meegewerkt aan een goede en rustige jaarwisseling in Voorschoten. Hij stond tevens stil bij de kredietcrisis. `Juist in tijden van onzekerheid en zorg moeten we elkaar vasthouden en tot steun zijn. Crisis en recessie zijn heel sterk psychologisch gestuurd, angst-gestuurd. Ik denk dat het waarachtig wel zal loslopen met crisis en recessie. Ik geloof echt in de kracht van positivisme. Ik hoop van harte dat u allen positief in het nieuwe jaar zult staan, voor een gelukkig, gezond en respectvol 2009.'

Lees de gehele nieuwjaarstoespraak van burgemeester Staatsen Zie het origineel