Gemeente Nuenen


IJspret op ijsbaan in Nuenen

De Nuenense brandweer is vandaag begonnen met het maken van een tijdelijke ijsbaan op het terrein van de voormalige Andrieskerk. Het verzoek om een ijsbaan te maken op die plek komt van de omwonenden van het Andriesplein.

Wanneer de ijsbaan helemaal klaar voor gebruik is en de ijspret kan beginnen, blijft nog even de vraag. Erik Kuijten van de Nuenense brandweer zegt daarover: "We zijn nu druk bezig het terrein in te richten, water op te pompen en dat erop te spuiten. Daarna hangt het voornamelijk af van de weergoden, want het moet wel flink door blijven vriezen. Als alles goed gaat, kunnen we hier morgenavond schaatsen."

Niet alleen de omwonenden - al geruime tijd verenigd in de Belangenvereniging Omwonenden Andriesplein (BOA) - vinden het een goed idee, ook de burgemeester vindt het een erg leuk initiatief. Woningbouwvereniging Helpt Elkander - eigenaar van het terrein - is al net zo enthousiast over het idee. Verder heeft de afdeling Openbare Werken van de gemeente Nuenen zijn medewerking verleend om alles wat nodig is, snel op de rit te krijgen.