Gemeente Dongen

Oproep sportkamioenen

Dinsdag 3 maart 2009 is het zover: dan huldigt de gemeente Dongen haar sportkampioenen. Welke sporter of welk sportteam heeft volgens u in 2008 een bijzondere prestatie neergezet die moet worden beloond met een gemeentelijke sportonderscheiding? Geef uw aanmelding voor 19 januari door via onderstaand aanmeldingsformulier. Het belooft wederom een spetterend Sportgala te worden voor jong en oud. Iedereen die de sport een warm hart toedraagt is van harte welkom, aldus wethouder Piet Panis.

Hij kijkt met veel plezier terug op het gala van vorig jaar. Met de inzet van Yuri van Gelder zijn we een nieuwe koers gaan varen. Het Sportgala van Dongen is echt een belevenis; daar moet je bij zijn. Het organiserend comité is nu druk bezig met de voorbereidingen voor maart. Speciale aandacht is er voor Dongens eerste Olympisch kampioene Kelly van Zon, die vorig jaar tijdens de Paralympics in Beijing een bronzen medaille behaalde bij het tafeltennissen. Een wereldprestatie, die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij mogen laten gaan. Tafeltennis zal als een rode draad en op een heel bijzondere manier door het programma lopen.

Jeugd en senioren
Vlak voor de jaarwisseling zijn de aanmeldingsformulieren naar de besturen en de jeugdafdelingen van de verenigingen verstuurd. Bij de jeugd kunnen sporters tot zestien jaar worden aangemeld; bij de senioren sporters vanaf zestien jaar. Zij kunnen meedingen naar de titels Sportman, Sportvrouw en Sportteam van het jaar. En wie weet heeft de jury een aanmoedigingsprijs in petto. De formulieren kunt u onderaan deze pagina downloaden. Daar vindt u een totaaloverzicht van de aanmeldingscriteria. Dus heeft u een kandidaat? Vul dan, eventueel in overleg met het bestuur of de jeugdafdeling, het formulier in en stuur het voor 19 januari 2009 terug naar de gemeente.

Criteria
Sportman / Sportvrouw 2008:

- de kandidaten moeten lid zijn van een sportvereniging;
- de kandidaten moeten in de gemeente Dongen wonen;
- zowel individuen als besturen van verenigingen kunnen kandidaten aanmelden;

- personen tot zestien jaar dingen mee naar de titel voor de jeugd en personen vanaf zestien jaar voor de titel bij de senioren;
- op de aanmelding dient aangegeven te worden waarom de kandidaten in aanmerking komen voor de titel ( bijvoorbeeld behaalde prestatie binnen de sport of (sport)verdienste voor de vereniging zoals vijf jaar alle wedstrijden meegespeeld).

Sportteams 2008:

- het team/de groep moet onderdeel uitmaken van een vereniging / sportorganisatie uit de gemeente Dongen;

- de besturen van de verenigingen/sportorganisatie die denken dat een team/groep in aanmerking komt voor de titel kunnen een aanmelding insturen;

- op de voordracht dient aangegeven te worden waarom het team in aanmerking komt voor de titel (bijvoorbeeld behaalde prestatie binnen de sport of (sport)verdienste voor de vereniging).

Nadat de jury de aanmeldingsformulieren heeft ontvangen, volgt er een juryberaad. Uit alle aanmeldingen draagt de jury genomineerden voor. De nominaties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Schakenraad, cluster Zorg, Welzijn en Sport, telefoon (0162) 383 238 of tschakenraad@dongen.nl.

Download aanmeldingsformulieren

Formulier jeugd (tot zestien jaar)

Formulier senioren (vanaf zestien jaar)