Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 januari 2009

Gebruik AED uit politievoertuig heeft al een leven gered

Losser

Tweede kerstdag 2008 kreeg de politie melding van een onwelwording aan de Gronausestraat in Losser. Bleek dat een vrouw uit Rotterdam op straat onwel geworden was. De politieauto die recent uitgerust is met een AED (automatische externe defibrillator) en een ter plekke gekomen huisarts begonnen direct met de reanimatie. De vrouw werd met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Gisteren kon de echtgenoot van de vrouw vertellen dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn vrouw en dankte de mensen voor hun levensreddende handelingen. (08-160739)

Eerste AED uitgereikt voor Lossers noodhulpvoertuig politie Twente

Op vrijdag 28 november heeft de adjunct-korpschef van de politie Twente, Roel ter Schure aan het Losserse politieteam een AED (automatische externe defibrillator) uitgereikt. Dit is de eerste AED, die in het Twentse politiekorps is uitgereikt en die geplaatst wordt in een politievoertuig. Deze auto met AED wordt in het noodhulpgebied van Losser ingezet bij 112-meldingen. De komende maanden zullen ook alle andere Twentse politievoertuigen, die worden ingezet bij 112-meldingen worden uitgerust met AED's. Ook in de overige politieregio's in Nederland is dit het geval.

Man aangehouden na mishandeling

Oldenzaal

Een 19-jarige man uit Losser werd op maandag 5 januari aangehouden, omdat hij verdacht wordt op zondag 7 december 2008 een man in Oldenzaal te hebben mishandeld.

Zondag 7 december 2008 werd een 19-jarige man uit Oldenzaal op de Markt in Oldenzaal mishandeld door een voor hem onbekende man. Hij deed aangifte. Naar aanleiding van een onderzoek kon maandag 5 januari een 19-jarige man uit Losser worden aangehouden. Hij wordt verdacht de mishandeling te hebben gepleegd. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling. (08-152848)

Automobilist raakt rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

Enschede

Een 42-jarige man werd maandag 5 januari aangehouden, omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Maandagavond 5 januari omstreeks 22.00 uur zagen oplettende agenten een bestuurder van een bestelbus gevaarlijk rijgedrag vertonen. De man reed diverse malen door het rode verkeerslicht in Enschede. Hij reed soms tot wel 90 kilometer per uur waar 50 km is toegestaan binnen de bebouwde kom, vertoonde gevaarlijke inhaalmanoeuvres en maakte geen gebruik van zijn knipperlichten. De man, een 42-jarige inwoner uit Gronau kon worden aangehouden. Het rijbewijs werd ingevorderd. De man bleek bij de fouillering een stroomstootwapen bij zich te dragen. (09-001727)

Man maakt amok in trein

Almelo

Een 28-jarige man uit Enschede werd op 5 januari rond 8.20 uur op het NS station in Almelo aangehouden nadat hij een conducteur had bedreigd.

De 28-jarige gedroeg zich in de trein agressief naar de conducteur, een 31-jarige vrouw uit Zutphen. Dit werd op enig moment zo ernstig dat de conducteur zich opsloot om te voorkomen dat het tot een handgemeen kwam. De gewaarschuwde politie pikte de man op het NS station uit de trein. Ook naar de agenten toe was de man erg agressief. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. 09-001322)

Vernieling aan scholen

Enschede, Nijverdal

Bij twee scholen werden tijdens de jaarwisseling door onbekenden vernielingen aangericht. De politie zoekt getuigen.

Bij een school aan de Zevensterstraat in Enschede werd op 1 januari rond 0.50 uur vuurwerk tegen een raam geklemd en ontstoken. Hierdoor werd een gat in de ruit geblazen waardoor nog meer vuurwerk naar binnen werd gegooid. Hierdoor ontstond brandschade. De totale schade wordt geschat op 25.000 euro. (09-001366)

Bij een school aan het Kuiperserf in Nijverdal werd op 31 december rond 14.40 uur vuurwerk ontstoken bij een raam. Het kozijn werd opgeblazen waarna rook door de hele school trok. Er werd vuurwerk in de spouwmuur gestopt waarna de isolatie is gaan smeulen. De schade wordt geschat op tussen de 30.000 en 40.000 euro. (08-162761)

De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden bij de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000)

Diverse bedrijfsauto's opengebroken en inbraak in bedrijf, politie zoekt getuigen

Enschede

In een bedrijf aan de Wethouder Beverstraat werd tussen kerstavond 24 december 2008 en zaterdag 3 januari een inbraak gepleegd. Daarbij zijn 5 handblokblazers en een motorzaag weggenomen. Uit vijf geparkeerde bedrijfsauto's werden de autoradio's weggenomen. De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, cluster Oost, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-001527)

Fietser gewond na aanrijding met auto

Enschede

Een 28-jarige vrouw uit Enschede raakte maandag 5 januari gewond, toen zij op haar fiets werd aangereden door een bestuurster van een auto.

Maandagavond 5 januari omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Laaressingel / Floraparkstraat in Enschede. De fietsster, een 28-jarige vrouw uit Enschede reed over de Laaressingel toen zij geen voorrang kreeg van een van links naderende automobiliste, een 37-jarige vrouw uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede. (09-001666)

Fietsster gewond na aanrijding met andere fietser

Enschede

Een 43-jarige vrouw uit het Duitse Gronau raakte maandag 5 januari gewond, toen zij in aanrijding kwam met een andere fietser.

Maandagmiddag 5 januari omstreeks 14.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding tussen twee fietsers op de Gronausestraat in Enschede. Bleek dat een 16-jarige fietser uit Enschede zonder richting aan te geven rechtsaf het parkeerterrein van Avanti op wilde fietsen. Dit werd niet opgemerkt door een achter hem fietsende vrouw, een 43-jarige inwoonster uit het Duitse Gronau. De vrouw kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-001541)

Bromfietser gewond na aanrijding met fietser

Vriezenveen

Een 64-jarige bestuurder van een bromscooter raakte maandag 5 januari gewond toen hij op de Aadorpweg in Vriezenveen in aanrijding kwam met een fietser.

Maandag 5 januari omstreeks 17.10 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Aadorpweg in Vriezenveen. Bleek dat op het fietspad drie jongens naast elkaar fietsten, waarbij de buitenste fietser, een 16-jarige jongen uit Vriezenveen, geen voorlicht voerde. De tegemoet komende bromfietser, een 64-jarige man uit Almelo, kon de derde fietser niet ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-001671)

tel. 053-4555588


---- --