Gemeente Spijkenisse


Eerste Jeugd- en Jongerenlintjes uitgereikt

06 januari 2009

Jeugdlintje 2009

Burgemeester Mirjam Salet heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 05 januari 2009 de eerste Jeugdlintjes uitgereikt.

Jongeren krijgen nooit een lintje en daarom zijn de Jeugdlintjes ingevoerd. In een vol stadhuis kregen 3 jongeren de onderscheiding voor hun bijzondere zorg en verantwoordelijkheid voor zijn of haar naasten. Het jongerenpanel van de gemeente kreeg een eervolle vermelding voor hun inzet.

Het eerste lintje is uitgereikt aan 18-jarige Maaike van den Berg voor haar steun en zorg aan haar hartsvriendin Nanne Roos Vonk. Zij is vrijwel blind geworden maar kan altijd vertrouwen op de hulp van Maaike.

Jasper Breur (14) kreeg als tweede een lintje opgespeld voor zijn hulp en inzet bij de humanitaire stichting De Hoeksteen. Daar helpt hij zijn opa en oma en is een keer naar Roemenië geweest om in een kindertehuis te helpen.

Perry van Brandwijk (13) kreeg als laatste zijn speldje opgespeld. Hij heeft en gehandicapte buurjongeren: Jessie. Al jaren neemt Perry hem mee naar spelende kinderen op het plein of gaat auto's kijken met Jessie.

Juryvoorzitter en wethouder Marjolijne Lewis prees de inzet van alle kandidaten en is er trots op om zulke jongeren in Spijkenisse te hebben.

De uitreiking van het Jeugd- en Jongerenlintje was dit jaar voor het eerst. De lintjes worden vanaf nu elk jaar uitgereikt. Naast de uitreiking van het lintje hield Mirjam Salet de jaarrede en waren er optredens van Gianinni, halve finalist van het tv-programma `'So You Think You Can Dance'', en zong het popkoor Singing Beat enkele liederen.