Gemeente Teylingen

voor Stichting Welzijn Ouderen

Teylingse Aanmoedigingsprijs 2008 voor Stichting Welzijn Ouderen

06 januari 2009

PERSBERICHT 6 januari 2009 - Burgemeester en wethouders van Teylingen kennen de Aanmoedigingsprijs Teylingen 2008 toe aan de Stichting Welzijn Ouderen Teylingen (SWOT). De inzet van de SWOT en het feit dat deze stichting al ver voor het ontstaan van Teylingen inhoud heeft gegeven aan het bestaan van Teylingen is voor het college aanleiding de stichting de Aanmoedigingsprijs 2008 toe te kennen.

De SWOT zet zich in voor het welzijn van onze oudere inwoners. Dit doet de stichting door het aanbieden van een uitgebreid cursusprogramma, sportieve activiteiten en dienstverlening, waaronder Tafeltje dek je.

Daarnaast verzorgt de SWOT de ondersteuning van de vrijwilligersorganisaties in Teylingen door het Steunpunt Vrijwiligers Teylingen.

Burgemeester en wethouders zijn blij met de inzet van de SWOT en zij voeren gesprekken om de taak van de SWOT te verbreden tot een Welzijnsorganisatie Teylingen.

De Stichting Welzijn Ouderen Teylingen (SWOT) bestaat sinds 1 januari 2000. De stichting is ontstaan door samenvoeging van de Stichting Welzijn Ouderen Sassenheim/Warmond en de Stichting Welzijn Ouderen Voorhout. Een Teylingse stichting van ver voor de vorming van Teylingen.