Gemeente Best

Gemeentelijke Wisseltrofee voor Voedselbank, steunpunt Best

06-01-2009

Op 5 januari jl is tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur de Gemeentelijke Wisseltrofee weer uitgereikt. De trofee ging dit jaar naar de Stichting Voedselbank Zuid-Oost Brabant, steunpunt Best. Loco-burgemeester Leo Bisschops reikte de trofee en bijbehorende oorkonde uit aan de voorzitter van het steunpunt, de heer F. van Rosendaal en zijn vrouw.

Foto uitreiking Wisseltrofee aan voorzitter Voedelbank Foto: Michiel Wasmus

De Stichting Voedselbank heeft deze trofee ontvangen uit respect en waardering voor de vele activiteiten die deze stichting sinds 2005 voor de Bestse gemeenschap ontplooit. De gehele organisatie wordt gedragen door enkel vrijwilligers in alle functies. De gemeente beschikt over een aantal wettelijke mogelijkheden om inwoners bij te staan. Het is duidelijk dat de Bestse inwoners niet altijd de weg weten naar de gemeente, of er bewust voor kiezen om niet bij de gemeente aan te kloppen. Waar het gaat om zo'n primaire behoefte als voeding, levert de voedselbank een bijdrage aan mensen die in nood zitten.
Door voedsel in te zamelen, dat anders zou worden weggegooid en dat uit te delen aan mensen die het nodig hebben, komt de voedselbank in actie tegen armoede en voedselverspilling.


---