Werksfeer belangrijkste factor bij carrièreswitch

06/01/2009 14:27

Unique Uitzendburo

Werksfeer en salaris grootste stijgers

Almere, 6 januari 2009 - Uit een onlangs afgesloten internetonderzoek van Unique Uitzendburo op www.unique.nl is gebleken dat werksfeer de belangrijkste reden is voor mensen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ruim 37 procent van de werknemers zet deze reden bovenaan, tegenover 24 procent in 2007. Daarnaast blijkt in vergelijking met twee jaar geleden dat het belang van salaris bij deze beslissing is gestegen. 19 procent vindt het salaris essentieel, in tegenstelling tot 12 procent in 2007. Ruim 870 respondenten gaven in het onderzoek antwoord op de vraag: wat is voor jou de belangrijkste reden om een andere baan te gaan zoeken?

Met het oog op het nieuwe jaar en de kansen en bedreigingen voor bedrijven met betrekking tot personeel heeft Unique voor de tweede maal dit onderzoek geïnitieerd. Unique onderschrijft immers het belang om naar de werknemers te luisteren en hiernaar te handelen in de bedrijfsvoering. Dit jaar bleek de mogelijkheid tot doorgroeien (18 procent) op de derde plaats te staan en slecht management (17 procent) op de vierde plaats. Wanneer er geen mogelijkheden zijn tot parttime of flexibel werken besluit slechts 9 procent om op zoek te gaan naar een andere baan. Deze uitkomsten vertonen geen grote veranderingen met de resultaten van 2007.

"Ik vind het opvallend dat de werksfeer, een 'softe' factor, het meest gestegen is in de peiling", stelt Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. "Alhoewel de harde eis over het salaris ook stijgt, blijft toch het 'plezierig werken' koploper. Tijdens een recessie is het voor werkgevers belangrijk om zich bewust te zijn dat de werksfeer, ook in de tijd van toenemende spanningen, goed moet zijn wil men het juiste personeel behouden. Het aannemen van nieuw personeel brengt namelijk veel meer kosten met zich mee, dan het blijven boeien en binden van goed, huidig personeel."





http://www.unique.nl