Gemeente Appingedam

CWI/UWV/ISD Noordoost

CWI en UWV gaan samen verder als werkbedrijf

Vanaf 1 januari 2009 gaan CWI en het organisatieonderdeel Werk van UWV verder als Werkbedrijf van UWV.
Daarmee verdwijnt de scheiding tussen mensen die korter en langer dan een halfjaar werkloos zijn.Door deze verandering kunnen mensen nu sneller aan het werk geholpen worden.
Als klant merkt u het verschil niet eens zo snel op. Op Werkplein Eemsdelta werken CWI, UWV en ISD Noordoost al nauw samen. Die samenwerking zal nog sterker worden.

Mogelijkheid vergoeding deel reiskosten van MBO-studenten

Zit uw dochter of zoon op het MBO? Is hij of zij te jong voor een OV kaart en staat de school meer dan 10 kilometer van uw huis?

Dan kunt u in aanmerking komen voor een reiskostenvergoeding. De provincie heeft besloten om de reiskosten van mbo-leerlingen met een laag inkomen voor 100% te vergoeden. De reiskostenvergoeding is een aanvulling op de huidige regeling van de Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds, dat de helft van de reiskosten van mbo-leerlingen vergoedt.

Op www.studiefondsgroningen kunt u bekijken of u in aanmerking komt voor deze vergoeding. Ontvangt u al een bijdrage van het studiefonds? Dan neemt het studiefonds contact met u op.

Aan het werk

U hebt een WWB-uitkering, u wilt werken, maar weet niet goed wat voor werk en hoe dat aan te pakken? Dan is het project âDetachering en Uitstroom" van ISD Noordoost iets voor u.

Servicebuschauffeur worden bij Arriva
Zorgt u er voor dat onze regio bereikbaar blijft met openbaar vervoer? Arriva zit te springen om servicebuschauffeurs. Een mobiele, interessante en dynamische baan op de bus in deze regio. Er is plaats voor mensen met een WWB-uitkering die al werkend en lerend opgeleid worden tot servicebuschauffeur.

Klussenteam
U werkt (ook) graag in de buitenlucht? Dan kunt u direct aan de slag in de gemeente Delfzijl.

Mensen van staal gezocht
ISD Noordoost zoekt samen met Brug naar Werk âaanpakkersâ met een WWB- uitkering die een opleiding tot bijvoorbeeld lasser of constructiebankwerker willen volgen en werkervaring willen opdoen.

Supermarktmedewerker
Een baan met veel toekomstmogelijkheden voor klanten van ISD Noordoost met een WWB-uitkering. Bij supermarkt Support & Co in Holwierde kunt u in een leuke werksfeer leren wat er komt kijken bij het werken in een supermarkt.

Nieuw: frisse en opgeruimde types gezocht!
Mensen met een WWB (bijstands)uitkering die er eer in scheppen dat in onze regio de kantoren, fabrieken en bijvoorbeeld treinen of vrachtautoâs er spic en span bij staan kunnen in de regio aan de slag.

Meer informatie over bovenstaande banen staat op www.isdnoordoost.nl pagina Projecten Leren en Werken. Of bel naar de heer Bulthuis bij ISD Noordoost, Werkplein Eemsdelta. Hij is elke werkdag van 9.00-11.00 uur bereikbaar. Telefoon 0596-639135.

Gewijzigd op: 06-01-2009