Gemeente Haaksbergen


Nieuwjaarsbijeenkomst
06-01-2009 Nieuwjaarsbijeenkomst
Enige honderden inwoners waren vrijdagavond 2 januari naar de gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis gekomen. Onder hen dit jaar opvallend veel vertegenwoordigers van sportverenigingen. Het motto van deze bijeenkomst - en daarmee voor het hele komende jaar - was namelijk "Haaksbergen beweegt in 2009!".

De bezoekers die direct om half acht het gemeentehuis binnenkwamen, waren er getuige van dat het gemeentebestuur het motto van de bijeenkomst heel letterlijk nam. Zowel burgemeester Loohuis als de drie wethouders waren druk bezig met het bewegen op hometrainers.
Aan het begin van de bijeenkomst nam de burgemeester uit handen van de directeur van de Overijsselse Sportraad een campagnebord '30 minuten bewegen' in ontvangst. In zijn nieuwjaarstoespraak memoreerde burgemeester Loohuis dat deze campagneborden aan de invalswegen van Haaksbergen worden geplaatst: "Daarmee symboliseren wij onze deelname aan de landelijke campagne 30 minuten bewegen".
Omstreeks 20.00 uur hield de burgemeester zijn traditionele nieuwjaarstoespraak. Aan het eind van deze toespraak eerde hij vier aanwezigen met de zilveren gemeentespeld.