Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 06-01-2009

Oosterhoutse politie controleert verkeer

OOSTERHOUT: Maandag 5 januari 2009 hielden agenten van het team Oosterhout verkeerscontroles op diverse locaties binnen de gemeente Oosterhout. Uiteraard werd daarbij rekening gehouden met de winterse weersomstandigheden.
In de ochtendspits werd vooral gecontroleerd op het voeren van verlichting. Van de 134 passerende fietsers was bij 29 personen iets mis met de verlichting. Zij kregen allemaal een bekeuring van 20,- Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid scheelt het circa 20 doden en 380 lichtgewonden per jaar als iedereen op de fiets verlichting voert.
In de loop van de dag volgden rood lichtcontroles en
autogordelcontroles. Op de Beneluxweg gingen drie automobilisten op de bon omdat zij door rood reden. Het boetebedrag voor het rijden door rood licht is vastgesteld op 150,-
Elf automobilisten kregen een bekeuring van 90,- omdat zij de
verplichte autogordel niet droegen. Tot slot is er tegen 8 personen proces-verbaal opgemaakt omdat zij hun rijbewijs niet bij zich hadden.

Overtreder weigert zijn personalia te noemen

TERHEIJDEN: Bij een fietsverlichtingcontrole in Terheijden was een overtreder het niet eens met de verbaliserende politieagent. De controle vond plaats op dinsdagochtend 6 januari om 07.00 uur op de Bredaseweg. De 20-jarige man uit Made kreeg een bekeuring omdat zijn verlichting niet in orde was. De man was het daar niet mee eens en weigerde vervolgens om te vertellen wie hij was. Ook kon hij zich niet legitimeren. Vijf keer werd de man naar zijn naam gevraagd, waarbij hij de agent zwijgend bleef aankijken. Er volgde een waarschuwing dat hij gearresteerd zou worden. De man liet het daarop aankomen en is vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd duidelijk om wie het ging en alsnog proces-verbaal opgemaakt. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer