Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 06-01-2009

Gestolen auto binnen half uur terecht dankzij GPS-techniek

TILBURG: Vanuit De Kroonstraat in Tilburg werd een Volvo XC 90 gestolen. De bestuurder had de auto met draaiende motor laten staan toen hij bezig was met laad- en loswerkzaamheden. In een onbewaakt ogenblik werd de auto meegenomen. Het misdrijf gebeurde op
maandagmiddag 5 januari 2009 rond 16.45 uur. De leaseauto was voorzien van het zogenaamd track & trace systeem. Op basis van gps-techniek kon de locatie van het voertuig worden vast gesteld. De auto werd korte tijd later onbeheerd aangetroffen in de Vijverlaan.

Ruit stadbus sneuvelt door sneeuwballen

TILBURG: Op de Spoorlaan bekogelden vijf jongens een passerende Veolia stadsbus. Er zaten op dat moment geen passagiers in de bus. Volgens de chauffeur gooiden de knullen sneeuwballen, al dan niet gevuld met steen of ijs. Behalve met een geschrokken chauffeur zit het busbedrijf ook met schade. De vooruit liep namelijk een aantal flinke barsten op en moet vervangen worden. De buschauffeur schat de leeftijd van zijn belagers tussen de 13 en 15 jaar oud. Het feit vond plaats op
maandagavond 5 januari tussen 20.20 en 20.30 uur.
De politie bekijkt of het wellicht mogelijk is om aan de hand van camerabeelden de identiteit van de verdachten te achterhalen.

Huisvriend vernielt inboedel

GOIRLE: Maandagavond 5 januari vernielde een 35-jarige Tilburger huisraad bij een vriendin van hem. De man was al dronken toen hij op bezoek kwam bij de 36-jarige vrouw. Tegen het einde van de middag ontstond er ruzie, waarbij hij een koffiezetapparaat, de televisie, videorecorder, wasmachine en laptop vernielde. Ook sneuvelde er ruiten van de woning.
De vrouw werd ontzet door een familielid uit de directe omgeving, waarna de dader vluchtte. Toen de vrouw haar relaas deed aan de kwam de verdachte op de fiets voorbij gereden. Hij werd meteen ingerekend. Daarbij bleek ook nog eens dat hij op een gestolen fiets reed. De verdachte is in verzekering gesteld. Het gaat om een bekende van politie en justitie en staat te boek als veelpleger.

Veelpleger pleegt winkeldiefstal

TILBURG: Een 48-jarige inwoner van Tilburg pleegde maandagavond 5 januari rond 21.20 uur een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg. De buit bestond voor ongeveer 5,22 aan snoepgoed. Een beveiligingsmedewerker zag de diefstal op camerabeelden en arresteerde de verdachte op heterdaad. Hij droeg hem over aan de politie. In het politiebureau legde de man een bekennende verklaring af. Hierna is er proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

TILBURG: Twee minderjarigen probeerden een controller van een
game-consele stelen. De diefstal vond plaats op maandagmiddag 5 januari rond 16.15 uur. De ene jongen haalde de afstandsbediening uit de verpakking en stopte de controller van 59,- in zijn binnenzak. De andere knul werkte de lege verpakking weg, waarna het duo de zaak aan het Pieter Vreedeplein probeerde te verlaten. De
beveiligingsmedewerker had het voorval gezien gebeuren en hield het tweetal tegen. Ze werden overgedragen aan de politie.
Na het opmaken van een proces-verbaal zijn ze aan hun ouders
overgedragen.
De verdachten zijn 16 en 17 jaar oud en woonachtig in Tilburg.

Minderjarige opgepakt na diefstal fiets

TILBURG: Een 16-jarige jongen stal ongeveer een maand geleden een Gazelle herenfiets bij het zwembad in de Reeshof. Het slot van de gestalde fiets werd daarbij vernield. Op maandag 5 januari zag de gedupeerde 34-jarige vrouw haar fiets staan bij het zwembad. De tweewieler stond op slot met een ander kettingslot. Via het
zwembadpersoneel werd de berijder van de fiets achterhaald. In eerste instantie vertelde de 16-jarige jongen dat hij de fiets had gekocht via Internet. In het politiebureau kwam het ware verhaal eruit.

Auteur: Jeroen Steenmeijer