Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 06-01-2009

Verwarde weggelopen vrouw gevonden dankzij deelnemers SMS-Alert

KLUNDERT: Een 33-jarige vrouw met een verstandelijke handicap die gisteravond wegliep uit een instelling is dankzij twee deelnemers aan SMS-Alert opgespoord. De vrouw bevond zich in Zevenbergschen Hoek en was te voet op weg naar Breda. De politie verstuurde gisteravond in eerste instantie aan 1709 deelnemers in de omgeving Klundert en kort daarna aan 11.822 deelnemers in Breda en omstreken een SMS-Alert bericht met het verzoek naar de vrouw uit te kijken.

De politie kreeg om 20.52 uur een melding van de begeleiders van de vermissing van een 33-jarige bewoonster met een verstandelijke handicap. Zij was om 18.30 uur te voet weg gegaan. De medewerkers maakten zich ernstige zorgen over haar, mede gelet op de
weersomstandigheden. De politie stelde direct met diverse voertuigen een onderzoek in. De zoekactie werd ondersteund door een SMS-Alert bericht aan deelnemers in Klundert en Breda en omgeving. Twee
deelnemers belden door dat zij een vrouw die volledig voldeed aan het in het bericht opgegeven signalement hadden gezien, kijkend naar een verkeersbord bij een kruising in Zevenbergschen Hoek. Kennelijk volgde de vrouw vanuit Klundert de borden richting Breda. Ze werd op aangeven van de twee tipgevers inderdaad op de bedoelde plaats, nabij de rotonde van Wagenberg, aangetroffen.

Inzetten MW-Brabant
Het middel SMS Alert werd in 2008 in MW-Brabant maar liefst 124 keer ingezet. Er waren 21 berichten direct succesvol te noemen. Dankzij de SMS-Alerts werden onder meer vermiste kinderen terug gevonden.

Aanmelden
Dat gaat heel eenvoudig door een sms-je te sturen naar 8844. In het SMS-bericht moet de code van de politieregio staan (bijvoorbeeld PMWB, PGZ, PZHZ etc.), gevolgd door de postcode en het huisnummer van de aanmelder. Kijk op www.politie.nlom te kijken of SMS-Alert in de buurt actief is. Om te weten onder welken regio uw postcode valt en of SMS-Alert bij u actief is kunt u kijken opwww.politie.nl. De
abonnementsdienst is gratis, alleen voor het eerste aanmeldbericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. De sms-berichten die de politie verstuurt, ontvangt de aangesloten wijkbewoner kosteloos, behalve wanneer hij of zij in het buitenland is.

Dronken bestuurder levert rijbewijs in en wordt voor 2e keer betrapt

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op het Kadeplein een 29-jarige man uit Bergen op Zoom betrapt op het rijden onder invloed. Na zijn vrijlating ging dezelfde man weer in de fout door toch weer achter het stuur te kruipen.

De automobilist blies 580 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen circa zes flesjes bier gedronken voordat hij achter het stuur gestapt was. Anderhalf haar geleden was hij in Essen(B) ook al betrapt op het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij heeft ook een rijverbod van acht uren gekregen.

De verdachte werd verhoord op het politiebureau Bovendonk. Nadat hij in vrijheid was gesteld, is hij ondanks het rijverbod en de duidelijke uitleg van de agenten daarover toch weer in zijn auto gestapt en gaan rijden. Deze keer blies hij 435 ugl. Naast een 2e proces-verbaal voor het rijden onder invloed, krijgt hij nu ook een proces-verbaal voor het overtreden van het rijverbod en het rijden met een auto terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Champagnedrinkster belandt in de sloot

ROOSENDAAL: Een 25-jarige Roosendaalse heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de rijksweg A-58 de macht over het stuur van haar auto verloren en is daarmee vervolgens de naast de rijbaan gelegen sloot in gereden. De automobiliste reed vanuit de richting van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze blies 440 ugl. Ze had naar eigen zeggen vier glazen champagne gedronken.

Man moet nog 41 dagen zitten

OUDENBOSCH: De politie heeft maandagmiddag in het bureau een 21-jarige man uit Oudenbosch aangehouden vanwege een nog openstaand vonnis. Hij was door de politierechter te Leeuwarden i.v.m. een Opiumwetdelict veroordeeld tot 41 dagen gevangenisstraf. Deze straf had de man echter nog niet uitgezeten. Hij kwam zich na een oproep vrijwillig melden en is vervolgens ingesloten in afwachting van transport.

Tandpastadief aangehouden in winkel Halsteren

HALSTEREN: In een supermarkt aan de Vogelenzang zijn gistermiddag twee mannen betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker zag dat het duo hun tassen vulde met tubes tandpasta. Ze werden aangesproken door de bedrijfsleider. De dieven weigerden mee te gaan naar de kantoorruimte, ze gooiden hun tassen weg en zetten het op een lopen. Ze werden achterhaald door de medewerkers. Daarbij ontstond een opstootje waarbij een van de dieven een medewerker in zijn linkerhand beet. Deze dief wist te ontkomen. De andere dader kon wel onder bedwang worden gehouden. Deze man, een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom werd overgedragen aan de politie. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de 2e dader loopt nog. Er zaten 51 tubes tandpasta in de achtergelaten tassen.

Twee Belgische drugstoeristen aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag zijn op de Albert Cuijpstraat twee mannen uit Ekeren (B) 19 en 20 jaar aangehouden ter zake de opiumwet. Agenten controleerden de auto, nadat ze ghezien hadden dat de auto bij een coffeeshop had gestaan. Ze hadden 8,8 gram hennep en 1,8 gram hasj bij zich. Het duo heeft een dagvaarding gekregen.

Politie onderzoekt inbraak in kantoorpand

ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak die vannacht gepleegd is in een kantoorpand aan de
Burgerhoutsestraat. Een inbreker heeft een betonklinker door een raam gegooid, uit het pand is een TFT scherm gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk