Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 06-01-2009

Pool aangehouden voor winkeldiefstal en openbare dronkenschap

BREDA: Een 45-jarige Poolse zwerver is gisteravond aangehouden vanwege een winkeldiefstal. Vannacht werd de landloper opnieuw gearresteerd, deze keer voor openbare dronkenschap.

De Pool werd rond 20.00 uur betrapt op diefstal in een grote
supermarkt op het winkelcentrum Moerwijk. Hij stopte daar een fles port onder zijn jas, maar werd daarbij gade geslagen door een
medewerker. De dief werd met hulp van een tolk verhoord op het politiebureau. Nadat zijn verklaring was opgenomen werd hij weer in vrijheid gesteld. De agenten kwamen de man enkele uren later weer tegen. Omstreeks 01.30 uur kwam een melding van een onwelwording op de Biesdonkweg. De verdachte lag daar dronken op de grond. Hij werd bekeken door verpleegkundigen van de ambulancedienst die buiten de dronkenschap echter geen indicatie hadden om de man mee te nemen. Het enige gevaar dat zij zagen was dat de man wellicht onderkoeld zou raken als hij op straat zou blijven zwerven. De Poolse man werd uiteindelijk aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is vanmorgen in vrijheid gesteld.

Winkeldief steelt portemonnees en staat nog gesignaleerd

BREDA: Maandagmiddag is in een warenhuis op de Ginnekenstraat een 48-jarige Bredanaar betrapt op winkeldiefstal. Hij had een big shopper met portemonnees volgeladen en wilde vervolgens zonder deze te betalen de winkel verlaten. Het alarm ging echter af waarna hij door een medewerker werd aangehouden. De portemonnees hebben een gezamenlijke waarde van 345 euro. De winkeldief bleek ook nog gesignaleerd te staan vanwege een nog openstaand vonnis. Hij moet nog een boete van 95 euro betalen of één dag zitten. Hij is daarvoor ingesloten.

Gesignaleerde man aangehouden

BREDA: Een 29-jarige Bredanaar is maandagmorgen aangehouden op het politiebureau aan het Chasséveld vanwege een nog openstaand vonnis van 115 euro of 2 dagen zitten. De man was aan het bureau gekomen om de vermissing van zijn ID-bewijs door te geven. Bij de controle van zijn gegevens bleek dat hij nog vermeld stond in het opsporingsregister. De gesignaleerde man bleek geen geld bij zich te hebben en is daarom ingesloten.

Openingstijden team Etten-Leur, Rucphen en Zundert gewijzigd

ETTEN-LEUR: De openingstijden van het bureau van het team Etten-Leur, Rucphen en Zundert zijn per 1 januari jl. gewijzigd. Belangrijkste veranderingen zijn de extra openstelling en de vrije inloop. Mensen die aangifte willen doen, dienen eerst via 0900-8844 een afspraak te maken. Op die manier worden wachttijden voorkomen en kunnen agenten alle tijd aan de aangifte besteden.

Voorheen was de extra openstelling op zaterdag van 09.00-13.00 uur, maar dat is nu gewijzigd. Nu is het bureau op maandag tot 21.00 uur geopend. Voor dat tijdstip is onder andere gekozen, omdat ook de afdeling burgerzaken van de gemeente Etten-Leur dan geopend is.

De vrije inloop kende het team Etten-Leur, Rucphen en Zundert voorheen niet, maar dat is vanaf 1 januari ook mogelijk. Die inloop is op maandag van 09.00 tot 13.00 uur. Dan er dus geen aangifte worden gedaan, maar burgers kunnen er wel terecht voor een korte melding, het ophalen van een folder en dergelijke.

Nog even alle openingstijden op een rij:

Maandag 09.00 - 13.00 uur Vrije inloop

Maandag 13.00 - 21.00 uur Open voor opnemen
aangifte, na afspraak! (na 17.00 uur extra openstelling)

Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur Open voor opnemen aangifte, na afspraak!

Politie op zoek naar straatrover en verstuurt daarover Mail-Alert

BREDA: De politie is op zoek naar een brutale straatrover die
maandagavond rond 18.20 uur toegeslagen heeft in de Dendermondestraat. Een 31-jarige vrouw werd bij de voordeur verrast door een straatrover. Ze wilde op dat moment net de sleutel in het slot steken. Ze werd van achteren vastgepakt en op de grond gegooid. De rover heeft haar handtas gestolen en is vervolgens een brandgang ingevlucht. De politie heeft een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen. Ook is een buurtonderzoek ingesteld. Vanmorgen is aan de deelnemers van Mail-Alert in de omgeving van de Dendermondestraat het navolgende bericht verstuurd:

Straatroof Dendermondestraat

Geachte heer/mevrouw

De politie heeft dringend uw hulp nodig! De politie onderzoekt een straatroof in uw woonomgeving. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en draagt uw informatie bij aan de oplossing bij deze
straatroof in uw buurt.

De straatroof is gepleegd op maandag 5 januari 2008 omstreeks 18:20 uur in de omgeving van de Dendermondestraat te Breda. Het slachtoffer wilde haar woning betreden en werd door de overvaller vastgepakt. Deze pakte haar tas waar oa haar GSM in zat en ging er lopend vandoor, via een brandgang in de Dendermondestraat richting de Doornikstraat.

Signalement; vermoedelijk manspersoon, smal postuur. Lengte 1.80-1.85, leeftijd 25-30 jaar. Donkere bivakmuts en handschoenen. De dader droeg donkere kleding. Opvallend is dat de dader, ondanks de kou, alleen een trui met V-hals droeg en dus geen jas.

Heeft u of één van uw huisgenoten:

·Rond het tijdstip van de straatroof in de omgeving een manspersoon zonder jas gezien? Rond het tijdstip van de straatroof personen gezien die zich verdacht ophielden of vreemd gedroegen in de omgeving?

·Rond het tijdstip onbekende voertuigen (autos/bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?

·Van andere mensen iets gehoord over de straatroof?

·Andere personen en/of voertuigen in de omgeving van deze straatroof gezien die belangrijk kunnen zijn (bijvoorbeeld iemand die de hond uitliet)?

·Informatie die mogelijk in relatie staat tot deze straatroof?

·Informatie met betrekking tot veiligheid in uw buurt?

Als u denkt iets gemerkt of gezien te hebben waarvan u vermoedt dat dit mogelijk in verband staat met deze straatroof, neemt u dan contact op met de politie via de rode 'reagerenknop'. Alle informatie is welkom, ook als u denkt dat het niet belangrijk lijkt. Wij rekenen op uw medewerking. Heeft u naar aanleiding van deze mail behoefte om te praten, dan kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent A. van Wensen en J. Valckx via 0900-8844.

Met vriendelijke groet,

Politie Midden en West Brabant
Team Breda Noord
Telefoon: 0900-8844

Auteur
Willem van Hooijdonk