Groen!

Groen! vraagt Vlaamse regering het STOP-principe toe te passen, ook als het sneeuwt!

Datum
06/01/2009

Auteur
Eloi Glorieux voor Vlaamse fractie

Categorie
In Mobiliteit en verkeersveiligheid

Veel is er niet nodig om mooie principes te bevriezen. Een simpele sneeuwstorm volstaat voor de Vlaamse regering om weer volop de kaart te trekken van het privévervoer. De Vlaamse sneeuwruimers rukten onmiddellijk uit om de wegen te bestrooien, wat uiteraard nodig is, maar fietspaden en voetpaden stonden niet op hun takenlijst.

De Vlaamse regering beweert voorstander te zijn van het STOP-principe: eerst voorrang voor Stappers en Trappers, daarna het Openbaar vervoer gevolgd door het privévervoer. Op die manier hoopt de Vlaamse Regering de baan vrij te maken voor de zachte weggebruikers ten nadele van het privévervoer. Maar een simpele sneeuwstorm volstaat om te tonen waar de prioriteiten van de Vlaamse regering echt liggen.

De Vlaamse regering wist nochtans ruim op voorhand dat er een sneeuwstorm zou aankomen. Minister Crevits had kunnen beslissen om ook fietspaden en voetpaden vrij te maken maar liet dit na met zelfs een dodelijk ongeval als gevolg. Eloi Glorieux, Vlaams parlementslid zal hierover morgen minister van Openbare Werken Crevits aan de tand voelen: "Ik wil weten van de minister waarom ze het STOP-principe waarmee deze Vlaamse regering zo graag uitpakt, gewoon heeft genegeerd. Met de wagen kon je nog enigszins veilig thuis raken, maar voetgangers en fietsers moesten walsen op besneeuwde en spekgladde fiets- en voetpaden. Zo'n beleid getuigt van weinig respect voor de zwakke weggebruiker en daarom vraagt Groen! aan de Vlaamse regering om ook als het vriest of sneeuwt het STOP-principe toe te passen."

Contact: Eloi Glorieux -