Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


06 jan 2009

Diagnose-instrument Integrale Veiligheid per 1 juli niet meer beschikbaar

Het diagnose-instrument Integrale Veiligheid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is per 1 juli 2009 niet langer beschikbaar. Tot die datum is het instrument nog wel (onbeheerd) toegankelijk via de website Veiligegemeenten.nl.

Het Diagnose-instrument Integrale Veiligheid is maar beperkt toegepast, waardoor het onvoldoende heeft kunnen bijdragen aan de gestelde doelen. Voor de VNG is dit de reden om het instrument op termijn te beëindigen. Tot 1 juli 2009 wordt het instrument onbeheerd voortgezet. Dit houdt in dat het instrument niet langer wordt doorontwikkeld, maar dat u nog wel technische ondersteuning krijgt.

Kernbeleid Veiligheid
Het Diagnose-instrument sluit aan op de methode Kernbeleid Veiligheid, nog steeds hét hulpmiddel voor gemeenten om op een gestructureerde, planmatige manier tot integraal veiligheidsbeleid te komen. Stapsgewijs, aan de hand van zoveel mogelijk op de lokale situatie toegespitste vragen, wordt een gemeente de opzet van integraal veiligheidsbeleid aangereikt. De beëindiging van het diagnose-instrument heeft geen consequenties voor de toepassing of het bestaan van het Kernbeleid Veiligheid.