Gemeente Graafstroom


Wmo aanbesteding succesvol

De nieuwe aanbesteding rond de huishoudelijke zorg is succesvol afgerond. Dertien partijen hebben ingeschreven en kunnen samen het aantal benodigde zorguren in de regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden ruim bieden. Alle cliënten uit de regio zijn hiermee voor de komende 4 jaar verzekerd van hulp.

Tijdens de eerste aanbestedingsprocedure (augustus november 2008) bleken de 10 aanbieders die hadden ingeschreven, niet in staat te zijn om het totaal aantal zorguren te leveren dat nodig is in de regio A&V. De zorgaanbieders Rivas en de Zorgalliantie bleken geen zorg te kunnen leveren voor de aangeboden uurtarieven, zonder daarbij een gezonde bedrijfsvoering in gevaar te brengen.

Daarop is er vanuit de regiogemeenten overleg geweest met de 10 aanbieders én met partijen die niet hadden ingeschreven.

Gegarandeerde zorg na 1 januari 2009

Uiteindelijk is de vorige aanbesteding gestopt en zijn de partijen in de regio A&V overgegaan tot een nieuwe aanbesteding met een ander uurtarief. Daarop hebben 13 partijen ingeschreven, die allemaal aan de kwaliteitseisen voldoen en het aantal benodigde zorguren in de gehele regio kunnen afdekken. De inschrijvers zijn bijna allemaal al actief in deze regio.

Zoals het er nu naar uitziet, zal de zorg voor de cliënt dus met nieuwe zorgaanbieders volledig gegarandeerd zijn.