Artis

Amsterdam, 6 januari

Persbericht

Vernieuwing Artis werpt vruchten af

De beleving van de natuur dichterbij brengen en tegelijk meer ruimte voor de dieren creëren. Het nieuwe beleid van Artis werpt zijn vruchten af. In 2008 trok Artis 1,25 miljoen bezoekers, dit is meer dan ooit tevoren. Het aantal leden en deelnemers aan educatieve programma's is eveneens gestegen.

Opening Lemurenland

Een hoogtepunt vormde de opening van Lemurenland, dat gebouwd is als een eiland, waar de halfapen uit Madagascar zich vrij kunnen bewegen. Bezoekers kunnen over het eiland wandelen en de dieren van heel dichtbij ervaren.

Succesvol fokprogramma's beschermde dieren

Artis werkt mee aan natuurbehoud via diverse fokprogramma's voor bedreigde diersoorten. Sinds 2004 heeft Artis samen met dierentuin in Buenos Aires een opvang- en educatief centrum ingericht, waar gewonde en verweesde grote miereneters worden opgevangen. De eerste miereneters zijn inmiddels in een beschermd natuurgebied uitgezet.

Ook in Artis is dit project zeer succesvol. Er is voor het eerst in Nederland een grote miereneter geboren. Een derde gorillajong in twee jaar en een Maleise tapir mogen ook tot de grote successen gerekend worden.

Nieuwe planetarium lessen voortgezet onderwijs

Ook in 2008 heeft Artis als kennistuin een belangrijke bijdrage geleverd aan het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Ruim 95.000 leerlingen en studenten hebben deelgenomen aan educatieve programma's in Artis. De nieuwe Planetariumlessen voor het Voortgezet Onderwijs waren een groot succes, waaronder het nieuwe spectaculaire programma Spacetrip.

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met afdeling Marketing & Communicatie, tel. 020-52 33 538 of via communicatie@artis.nl. Een foto van het nieuwe Lemurenland is te downloaden via www.artis.nl/persfoto.