Korps Landelijke Politiediensten

Onder de dalende bomen door

Zevenhuizen - Moerkapelle, 06-01-2009 o De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met medewerkers van Prorail zeven automobilisten bekeurd die onder de dalende bomen doorreden op Noordeinde in Zevenhuizen-Moerkapelle. Eén automobilist is bekeurd omdat deze de auto op de overweg tot stilstand had gebracht.

De zeven automobilisten negeerden in eerste instantie het rode licht. Eén verklaarde dat hij wel door moest rijden omdat hij ander de overwegboom op zijn auto zou krijgen.

Geen gordel
Tussen de overwegcontroles door zijn 58 auto's gecontroleerd. Daar vielen vier bekeuringen voor het rijden tijdens de invordering van het rijbewijs, rijden zonder autogordel, rijden zonder autogordels in het voertuig en niet tonen identificatiebewijs.

Twaalf automobilisten zijn gewaarschuwd voor het rijden met defecte verlichting. Zij konden het euvel ter plaatse verhelpen.

Snert
De controle is van 07.15 uur tot 09.00 uur, onder zeer koude omstandigheden (-7), gehouden met twee medewerkers van Prorail en 4 medewerkers van de Spoorwegpolitie Den Haag. De snert na afloop smaakte dan ook prima.