Gemeente Boekel


Gladheid in Boekel

Zoals we met zijn allen hebben gemerkt is Nederland, en dan met name Zuid-Nederland in de ban van de winter. Door de forse sneeuwval in de nacht van 4 op 5 januari en de daarop volgende strenge vorst hebben we weer eens echt winterse omstandigheden.

Dat is ook te merken op ons wegennet. Ondanks dat we in de nacht van 4 op 5 januari direct zijn gestart met het schaven en strooien hebben we door de extreme omstandigheden niet alle wegen sneeuwvrij kunnen houden.

Het is ons gelukt om de hoofdwegen goed begaanbaar te houden, maar daar hadden we onze handen meer dan vol aan.

Wij zijn er in de nacht van 4 op 5 januari niet in geslaagd om ook de secundaire wegen sneeuwvrij te houden. Door de vorst direct na de sneeuwval en het aanrijden van de sneeuw door het verkeer zal het sneeuwvrij maken van de secundaire wegen ook niet meer lukken. Het strooien van zout op aangevroren sneeuw bij temperaturen ver onder nul heeft geen enkel effect. Ook het schaven van deze wegen is geen oplossing.

Voor deze secundaire wegen zullen we echt moeten wachten tot de dooi invalt. Onze excuses hiervoor maar helaas is er hier sprake van overmacht.