Gemeente Boekel


Nieuwjaarsboodschap 2009

Verder gaan met en werken aan een gastvrij en actief Boekel.

Namens de Raad en het College van B&W wens ik u, uw dierbaren en alle inwoners van de gemeente Boekel een gezond 2009 en een gelukkig nieuwjaar.

De gemeente Boekel is gastvrij en actief en wil ook het komend jaar gastvrij en actief zijn.

De ontwikkelingen van de afgelopen jaren; het gemeentehuis, het St.Agathaplein, het St. Josephplein, Octopus, zorgcentrum Sint Petrus, MFC De Horst, het project Hartsave (ook bekend onder de naam AED), de brandweerkazerne en gemeentewerf krijgen een vervolg met een nieuw Nia Domo in een versterkt centrum, een westelijke Randweg, een woonwerklandschap Volkel-Boekel, aanpassingen van de N605 in het dorp, een gezonde groene en rode inrichting van het
landbouwontwikkelingsgebied (LOG), het startersproject De Donk, woningbouw Peelhorst, het verfraaien en versterken van het toeristisch-recreatief park Hemelrijk - Voskuilenheuvel en zijn omgeving en de forensisch-psychiatrische ontwikkelingen van Huize Padua. Voorwaar een mooi rijtje uitdagingen en kansen.

Deze ontwikkelingen zullen zeker bijdragen aan de leefbaarheid van onze kernen Boekel, Venhorst en Huize Padua. In het bijzonder de sociaal-culturele activiteiten geven uiting aan de gemeenschapzin van vele inwoners en met name de onvermoeibare vrijwilligers in onze kernen. Dank aan de ijsmeesters die in Venhorst en Boekel jong en oud weer veel ijsplezier bezorgen. Dank aan handboogvereniging Doele Willem III die oudejaarsdag lieten uitluiden door het carbidschieten te organiseren. Ik spreek de wens uit dat niet alleen het gemeentebestuur maar alle inwoners van de gemeente voortdurend waardering laten blijken voor alle vrijwilligers.

Inwoners van de gemeente Boekel krijgen meer verantwoordelijkheid en kunnen zelf werken aan een gemeenschap waar samenhang en leefbaarheid centraal staat. Van buurtbewoners ontvangen we medewerking bij het verantwoordelijkheid dragen van de veiligheid van hun directe leefomgeving, bij u bekend als buurtpreventie. We benadrukken dit belang en vragen ook aan de inwoners hun eigen verantwoordelijkheid te dragen. De gemeente Boekel dat bent u en de gemeente Boekel is van u.

Investeringen in noodzakelijke en nuttige infrastructurele voorzieningen dragen bij aan een gezonde economie. Van belang hierbij is de werkzaamheden duurzaam uit te voeren. Onze kinderen en kleinkinderen moeten profijt hebben van onze keuzes en hiermee uiteraard niet financieel belast worden. Op het terrein van ecologie en milieu moeten we geen onomkeerbare besluiten nemen. Sterker nog; wij zijn de wereld, onze leefomgeving en onszelf verplicht aan duurzame ontwikkelingen te werken. Ik vraag hierbij ieders steun. Het is goed bij te nemen besluiten met elkaar argumenten uit te wisselen. Het is verloren energie bij genomen besluiten elkaar te vuur en te zwaard te blijven bestrijden. Ik wil graag iedereen meenemen om de nieuwe ontwikkelingen telkens opnieuw te bezien vanuit een Boekelse Maat, een Boekelse visie, om zo de balans in de duurzaamheiddriehoek ook daadwerkelijk waar te maken.

Tot slot herhaal ik: namens de Raad en het College van B&W wens ik u, uw dierbaren en alle inwoners van de gemeente Boekel een gezond 2009 en een gelukkig nieuwjaar.

Pierre Bos,

burgemeester van Boekel