Gemeente Coevorden

'We proberen zo veel mogelijk kinderdromen te verwezenlijken'

`Een groot succes wat de meest uiteenlopende dromen opleverde', zo kijkt Truus Pot, wethouder jeugdbeleid, terug op Kinderdroomhuis Medromis. Het droomhuis aan de Markt in Coevorden was de gehele maand december geopend. Kinderen konden er hun dromen ophangen. Die varieerden van `profvoetballer worden' tot `iets leuks doen met mijn opa want hij is erg ziek'.

Het Kinderdroomhuis kwam voort uit de Achmea Challenge. Veertien managers van Achmea kregen van de gemeente Coevorden en Politie Coevorden de opdracht te komen met voorstellen om de leefsituatie van kinderen in de gemeente Coevorden drastisch te verbeteren. Zij presenteerden op 2 december hun oplossing in scholengemeenschap De Nieuwe Veste. Die bestond eruit dat de leefsituatie kan worden verbeterd door instanties die zich met jeugd bezighouden op een andere manier te laten samenwerken.

Dromen verwezenlijken
De dromen die in het kinderdroomhuis zijn verzameld, vormen het uitgangspunt voor een andere manier van samenwerken. Wethouder Truus Pot: `Ik stel een team samen van veertien mensen uit de gemeente Coevorden die zich bezighouden met jeugd. Samen met Achmea gaan we proberen zo veel mogelijk dromen uit het kinderdroomhuis te verwezenlijken. Hier maken we binnen enkele maanden een start mee. Ik houd u via deze informatiepagina op de hoogte van de stand van zaken. Mijn persoonlijke droom voor alle kinderen in de gemeente Coevorden is dat ze moeten stralen als sterretjes!'