Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer: Initiatieven voor Dapperbuurt

Winkelend publiek op de Dappermarkt
6 januari 2009

De Dapperbuurt is aangewezen voor het experiment 'Bewoners aan het Stuur'. In 2009 is ruim 180.000 euro beschikbaar voor bewonersinitiatieven. Iedere bewoner van de Dapperbuurt kan met een plan komen om de leefbaarheid van de buurt te verbeteren.

Hiervoor worden vouchers (waardebonnen) beschikbaar gesteld. Voor de initiatieven gelden weinig beperkingen. Er is erg veel mogelijk. U kunt denken aan het opknappen van een pleintje, een buurtontmoeting, kinderactiviteiten, een jongereninitiatief, geschiedenis over de buurt, buurtpromotie, veiligheidsmaatregelen, enzovoorts.

Regiegroep
De beslissing over het al of niet toekennen van het bedrag gebeurt door een Regiegroep waarin bewoners van de Dapperbuurt zitten. De Regiegroep kan vouchers uitdelen tot een waarde van 10.000 euro. Als een initiatief meer kost, dan moet volgens de spelregels van het experiment een wijkraadpleging plaatsvinden.

Grijp uw kans
Hebt u al een idee, dan kunt u dit plan nu al indienen. U moet opschrijven wat het doel is, hoe u het wil uitvoeren en hoeveel geld het kost. Het hoeft allemaal niet uitgebreid, maar wel graag met enige uitsplitsing van de begroting. Het is de bedoeling dat eind februari al de eerste vouchers verstrekt kunnen worden. Grijp uw kans!

Download inschrijfformulier
Voor inspiratie over initiatieven, kunt u eventueel kijken op www.kanwel.nl . Hier staan initiatieven die elders in het land al uitgevoerd worden.

Correspondentieadres
Dynamo
Buurthuis De Werf
Pieter Nieuwlandstraat 95
1093 XN Amsterdam.
Telefoon 020 4620355. Vragen naar Floor Beckers. U kunt ook emailen: fbeckers@dynamo-amsterdam.nl

Startbijeenkomst
wanneer : donderdag 12 februari 2009
waar : centrum De Gooijer, Von Zesenstraat 298 tijd : 19.30 uurÂ
U krijgt dan meer informatie en kunt ook zelf al met initiatieven komen.